Cum se prepară mâncarea liofilizată?
Deschideți plicul și apropiați cele 2 extremități până când acestea se ating. A se umple cu apă până la nivelul 4 (370ml). Amestecați cu o lingură, închideți plicul și așteptați 9 minute înainte de a-l redeschide. Amestecați din nou și gustați preparatul.
Dacă folosiți apă rece, a se aștepta 20 30 min.
Cantitatea de apă poate fi adaptată în funcție de preferințe. Reţetă şi cantitate adaptată activităţilor sportive în aer liber.
Care este diferența între liofilizare și deshidratare?
Cele două procedee de conservare constau în reținerea apei din alimente, prin uscarea la rece sau la cald. Liofilizarea reține apa din alimente trecând la o stare solidă (congelare) la o stare gazoasă.
Această metodă permite păstrarea proprietăților nutriționale și a calităților organoleptice ale alimentelor.
Deshidratarea constă în uscarea alimentelor la temperaturi ridicate. Apa din alimente este astfel evaporată.
Informații suplimentare
Ingrediente provenite din agricultura bio. Mâncare vegetariană! Fabricat în Polonia.
Valoare nutrițională
Valori nutriționale: 100 g | 150 g (=1 porție).
Valori energetice: 1556 kJ - 372 kcal | 2349 kJ - 558 kcal.
Grăsimi: 9 g | 14 g,
din care acizi grași saturați: 1,5 g | 2,3 g. Glucide: 55,0 g | 83,0 g dintre care zaharuri: 11,0 g | 17,0 g.
Fibre: 9,5 g | 14,0 g. Proteine: 14,0 g | 21,0 g.
Sare: 2,3 g | 3,5 g.