Particularitate cască cu vizieră
Căștile cu vizieră sunt foarte confortabile și practice. Cu toate acestea, recomandăm utilizarea acestora doar pentru schi la viteză moderată, deoarece etanșeitatea la vânt este mai redusă comparativ cu cea a unei perechi de ochelari de schi, care acoperă perfect nasul și fața. Dacă schiați rapid, aerul poate intra și acest lucru poate fi neplăcut. Pentru etanșeitate optimă, este necesar să coborâți viziera la maximum. Dacă nu puteți face acest lucru, atunci casca nu vi se potrivește.
Probarea căștii
Probați casca cu atenție. Nu trebuie să resimțiți puncte de presiune la nivelul căștii sau la nivelul vizierei. Dacă este cazul, alegeți un alt model.Pentru purtătorii de ochelari, trebuie să probați casca cu ochelarii, pentru a testat dacă simțiți puncte de presiune. Formarea aburului pe ochelari nu est provocată de cască. Există tratamente anti-aburire de aplicat pe ochelari.
Alegerea mărimii
* Măsurați circumferința capului în centimetri (mijlocul frunții, trecând deasupra urechilor).
* Alegeți mărimea potrivită.
Exemplu: dacă aveți o circumferință a capului de 56 cm, alegeți o cască de mărimea 55-59 cm.
Rotiță de strângere
Rotița de reglare este un element esenţial pentru susţinerea bună a căştii. Sistemul permite o reglare uşoară şi precisă în orice moment, datorită unei rotiţe accesibile chiar şi cu mănuşile de schi. Asigură confort şi siguranţă optime. Întoarceţi rotiţa către dreapta pentru a strânge, către stânga pentru a elibera.
Construcție ABS
Tip de construcţie ce integrează o carcasă externă din ABS, turnată prin injecţie, pentru a rezista impacturilor puternice. Rezistență sporită la denivelări și lovituri. Calota internă din EPS absoarbe şocurile în timpul impactului. Se recomandă schimbarea căştii o dată la 5 ani, dacă aceasta nu a suferit un şoc considerabil între timp.
Norma EN 1077
Norma europeană EN 1077:2007 este aplicabilă căştilor utilizate pentru protecţia craniană, în timpul practicării de schi alpin sau snowboard. Această normă se caracterizează prin testarea capacităţii de absorbţie a şocurilor şi a rezistenţei la perforare.Se disting 2 categorii: - Clasa A: protejează partea superioară, ceafa, părțile laterale, precum și urechile. - Clasa B: protejează partea superioară, ceafa, dar nu acoperă urechile.
Reglare cască
În timpul utilizării, casca de schi trebuie să fie bine reglată: * Alegeți mărimea potrivită. * Circumferința se poate ajusta cu ajutorul rotiței de reglare. * Banda de sub bărbie trebuie să fie ajustată corect. Este vorba despre același mecanism ca în cazul centurii de siguranță: dacă aceasta este prea largă, siguranța este redusă.
Siguranţă
Evitați să purtați o căciulă groasă, întrucât aceasta îndepărtează casca de cap. Alegeți o căciulă sau o cagulă interioară, subțiri, pentru a nu afecta siguranța oferită de cască. O cască asigură confort termic, deci uneori este inutil să mai adăugați un strat suplimentar. De asemenea, evitați fixarea unei camere pe cască, pentru a nu afecta siguranța. Norma nu ține cont de elementele adăugate pe cască.
Compatibilitate cu ochelari de vedere
Casca trebuie să asigure confort și utilizatorilor ce poartă ochelari de vedere. De aceea, Wedze a creat o cască ce dispune de vizieră, pentru a fi mai practică și a putea fi utilizată peste ochelarii de vedere (OTG). Unele modele sunt incompatibile cu anumite mărimi de ochelari. În magazinul Decathlon puteți proba modelele noastre împreună cu ochelarii de vedere.
Întreţinere
Protecții spumă detașabile, care se spală automat la 30°C.
Serviciul post vânzare
Anumite piese de schimb ale căștii PST 150 sunt disponibile în SPV: viziera originală tip S3, viziera pentru vreme rea (S1) și setul de șuruburi pentru fixarea vizierei (șuruburi și garnituri).
Condiții de retur echipamente de protecție individualăechipament individual de protecție)
Asigurați-vă că produsul este potrivit înainte de achiziționare.Acceptăm returul căștilor de protecție în următoarele condiții: - produsul este curat și nou (nu a fost folosit) și toate marcajele inițiale sunt prezente și atașate în aceeași formă ca în momentul achiziționării (etichetă mărime, etichete cu diverse informații, etichetă RFID, etc); - nu prezintă defecte vizuale sau urme de uzură și nu au fost personalizate.