Cum mă asigur că produsul este suficient de călduros pentru o drumeție pe vreme foarte rece?
* Studiu comparativ realizat în laborator termic, în condiții de mers, pe vânt slab (5km/h). Astfel, măsurăm rezistența termică a încălțămintei. Fiecare persoană are o rezistență diferită la frig. Temperatură de confort: resimțiți o senzație ușoară de frig, iar 70% din utilizatori au considerat că această senzație termică este acceptabilă. Temperatură limită: resimțiți foarte tare frigul și 10% dintre utilizatori consideră senzația termică acceptabilă în zona picioarelor.
Cum mă protejează ghetele de condițiile exterioare?
Cizme prevăzute cu sabot 100% etanș, pentru a proteja partea piciorului care se află cel mai mult în contact cu zăpada. Materialul textil este hidrofob și călduros, pentru protecție optimă împotriva frigului și a pătrunderii zăpezii.
Care este diferența dintre stabilitate și aderență?
Stabilitatea este determinată de forma și numărul crampoanelor. Aderența depinde de tipul de material folosit și de striațiile de pe talpă (la fel ca la cauciucurile mașinii). Stabilitatea îmbunătățește propulsarea, evită alunecarea în spate la urcare.
Aderența împiedică alunecarea și derapajul pe teren neted sau pe teren cu zăpadă, umed sau cu gheață.
Rezistă utilizării consecvente?
Echipa noastră de ingineri efectuează teste în laborator, pentru a ne asigura că răspundem tuturor nevoilor utilzatorilor noștri. Validăm următoarele elemente: orificiile pentru şireturi şi chingi, lipirea, toxicologia, rezistenţa la razele UV, abraziunea tălpii şi componentele feţei, durata de viaţă (deteriorare accelerată).
Ce șosete să alegeți pentru drumeție pe zăpadă?
Pentru a vă alcătui corect echipamentul pentru drumețiile pe zăpadă, vă recomandăm să țineți cont de:
Căldură: aport de căldură asigurat de șosete călduroase (este de preferat ca șosetele să conțină și lână).
Respirabilitate: alegeți șosetele în funcție de intensitatea practicării. Lungime: adaptați lungimea șosetelor la înălțimea ghetelor.
Cum se păstrează în timp calitățile tehnice ale cizmelor?
Hidrofobia este capacitatea materialului de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa sa, fără a o absorbi. Materialul nu se îmbibă cu apă şi este uşor, respirant şi călduros. Capacitatea de respingere a apei se obţine printr-un tratament aplicat pe partea exterioară a materialului. Tratamentul trebuie reînnoit pe toată durata de viaţă a produsului (după spălări). În magazinele Decathlon există o gamă variată de produse impermeabilizante.