Impermeabilitate 1/2
Echipa noastră măsoară rezistența unui material la o presiune exprimată în mm coloană de apă (test bazat pe norma ISO 811). Cu cât presiunea este mai mare, cu atât materialul este impermeabil. Iată valorile de impermeabilitate:Material rezistent la o presiune a apei de 15 000mm după 5 spălări. Acesta echivalează cu 15 000 Schmerber - presiune medie exercitată de apă în timpul unei averse.
Impermeabilitatea jachetei a fost testată sub o ploaie de 60 litri de apă / m²/oră timp de 2 ore.
Impermeabilitate 2/2
- Guler înalt.
- Închidere din plastic injectat, pentru a evita oxidarea provocată de sare.
- Materiale hidrofobe (apa curge pe material).
- Cusături 100% etanșe.
- Deschidere centrală cu protecție, pentru impermeabilitate optimă.
Glugă
Gluga se pliază în guler. Glugă complet reglabilă în înălțime și adâncime. Din motive de siguranță, nu putem pune un șnur de reglare în jurul gâtului.Vizieră cu bandă, pentru un nivel bun de protecție și susținere.Gulerul înalt protejează eficient gâtul.
Buzunare
2 buzunare cu fermoar în față, pentru mâini și obiecte personale.
1 buzunar interior pe piept, în stânga, cu bandă scratch.
Atenție: buzunarele nu sunt impermeabile.
Închidere în faţă
Fermoar cu protecție, pentru a asigura protecție împotriva vântului și apei.Protecție din material în partea superioară a gâtului, pentru a proteja bărbia.
Respirabilitate material
Pentru a ști dacă un material este respirant, i se măsoară rezistența evaporativă RET (norma ISO 11092). Cu cât rezistența este redusă, cu atât mai mult materialul permite evacuarea transpirației și este respirant. Considerăm că:
RET < 9 = material foarte respirant
9 < RET < 12 = material respirant.
Iată valorile de respirabilitate ale acestui produs:
> Materialul cel mai respirant: RET < 12 (sau 3621 g/m²/24h, norma JIS1099A)
> Materialul cel mai ușor: RET < 8 (sau 2972 g/m² /2
Informații hidrofobie
Hidrofobia unui material reprezintă capacitatea acestuia de a lăsa apa să curgă pe suprafața lui, fără a o absorbi.Astfel, jacheta nu se îmbibă cu apă, ci rămâne ușoară și respirantă. Hidrofobia este obținută printr-un tratament aplicat pe fața exterioară a materialului, dar proprietățile acestuia pot fi afectate în timp.
Hidrofobia poate fi reactivată prin uscarea produsului la uscător, timp de 10 minute, la temperatură joasă.
Cum se spală jacheta?
Pentru a păstra hidrofobia, se recomandă reducere numărului de spălări. A se spăla pe dos, cu fermoarele și clapa închise. Puteți spăla jacheta la un program sintetic, la 30° sau 40°C, cu detergent obișnuit. Pentru a păstra performanța materialului, nu utilizați balsam de rufe și nici înălbitor.
Important: alegeți o clătire abundentă sau efectuați o clătire dublă.
Cum să reactivați calitatea hidrofobă a jachetei?
Uscarea este o etapă primordială pentru reactivarea tratamentului hidrofob. Se recomandă uscarea completă a jachetei, în aer liber sau pe uscător. Atenție! Nu uscați pe o sursă directă de căldură.
Înainte de depozitare, puteți introduce produsul la un program de uscare pentru materiale sintetice, pentru o perioadă scurtă de timp, 10- 15 minute. Atenție! Nu se recomandă uscarea excesivă.