CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

Camping în românia – ce piese de echipament nu trebuie să lași acasă când pleci în excursie cu cortul?

1. Echipament minim necesar pentru o excursie cu cortul în 2 persoane 2.Echipament minim necesar pentru o excursie cu cortul în grup de mai multe persoane 3.Accesorii necesare pentru camping, indiferent de numărul de participanți

Ieșirile cu cortul sunt o modalitate excelentă de a avea contact cu natura, făcând, în același timp, mișcare pe traseele minunate ale României. Dacă ești un împătimit al acestor activități, cu siguranță cunoști importanța echipamentului și a lucrurilor pe care este bine să le ai la îndemână într-o astfel de excursie. Pentru a te putea pregăti în mod optim pentru această experiență, este bine să știi ce trebuie să ai cu tine, pentru a evita orice neplăceri.

În acest articol, vei afla ce piese de echipament NU trebuie să lași acasă, atunci când pleci în excursie cu cortul! Campingul în natură este o adevărată experiență, pe care ar trebui să o încerci cel puțin o dată în viață, așa că poți citi aici cum să te pregătești.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

1. Echipament minim necesar pentru o excursie cu cortul în 2 persoane

Dacă excursia pe care ai plănuit-o se va desfășura în număr redus, de până la 2 persoane, și echipamentul ales trebuie să se muleze pe acest detaliu. În orice fel de deplasare, trebuie să comunici cu partenerul de drum înainte de a pleca, pentru a pune la punct toate cele necesare. Este recomandat să stabiliți destinația, accesoriile și traseul.  

Dacă ai decis să pornești în această aventură, nu uita să te echipezi, în primul rând, cu un cort potrivit. Studiază toate caracteristicile pe care acesta le are, pentru a putea decide care este cel ideal pentru tine. Ai grijă să cercetezi spațiul pe care îl oferă (înălțimea, lățimea și lungimea), fiindcă trebuie să te simți comod într-un loc încăpător. Dincolo de acest aspect, ține cont de destinație și asigură-te că echipamentul folosit este adaptat pentru orice fel de condiții. Nu uita, bineînțeles, de izopren și de sacul de dormit, pentru a le putea instala în cort. Acestea sunt elementele de bază, de care trebuie să ții cont atunci când te aventurezi în drumeție. Plecând de la acestea, poți adăuga o multitudine de accesorii, în funcție de preferințele și nevoile tale. 

Așadar, acesta este pachetul de bază accesibil pe care îl poți lua cu tine în orice expediție cu cortul, pentru a putea fi pregătit în orice fel de situație. Dacă ai făcut acest pas important, poți trece la pașii următori, ținând cont de câteva sfaturi de bază  pentru o excursie în 2 persoane:

-Planifică totul în cel mai mic detaliu
Planificarea este importantă când vine vorba despre orice fel de plecare, dar, mai ales, în cazul unei deplasări în 2 persoane. Fiind un număr redus de participanți, ambii trebuie să cunoască punctul de plecare, traseul, destinația și orice fel de informație care vă poate ajuta pe parcurs.

Acest lucru este esențial pentru drumețiile de acest gen, fiindcă vă puteți baza doar unul pe celălalt – ceea ce presupune o atenție deosebită din partea amândurora.

-Deleagă atribuțiile!
Atunci când călătorești în doi, este bine ca atribuțiile să fie, în mare parte, delegate. Dacă ești priceput la a te orienta în spațiu, acceptă acest lucru și fă-l să devină parte din rolul tău! Dacă partenerul tău de drum este bun la a monta lucruri, lasă-l pe el să instaleze cortul. În felul acesta, sarcinile vor fi împărțite, iar acest lucru va ajuta la organizarea optimă a întregii drumeții.

-Comunică în permanență cu partenerul tău de drum
Comunicarea este importantă oricând pleci la drum, însă este esențială atunci când totul se face în doi. Deși excursiile în natură pot părea ușoare, ele necesită responsabilitate din partea participanților, din mai multe puncte de vedere, care țin de organizare, siguranță, atenție sau concentrare. Pentru a putea evalua corect factori precum gradul de oboseală ori rezistența, este bine să vorbești cu partenerul tău, pentru a putea să vă odihniți ori de câte ori este necesar pentru a continua traseul.

-Fii vigilent!
Dacă pornești pe trasee montane sau cărări prin pădure, vigilența este una dintre caracteristicile de bază. Necesitatea ei se dublează în cazul călătoriei în pereche, fiindcă atenția nu este la un grad atât de ridicat ca în cazul unui grup mai mare de persoane. Această conduită are rolul de a te apăra și feri de eventualele neplăceri sau pericole care pot apărea, așa că ia-o în serios! Orice drumeț sau excursionist trebuie să aibă prezență de spirit și viteză de reacție, pentru a fi în siguranță!

Prin urmare, experiența călătoriei în doi poate fi o provocare, când vine vorba despre mers cu cortul în natură. Însă, dacă urmezi aceste sfaturi de bază, vei fi pregătit cu adevărat și nu rămâne decât să te bucuri, să te distrezi și să te relaxezi, inspirând aerul sănătos din jur.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?
CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

2. Echipament minim necesar pentru o excursie cu cortul în grup de mai multe persoane

Dacă ai hotărât să pleci în drumeție cu un grup mai numeros, vei observa faptul că nevoile sunt diferite în această situație. Cu siguranță, vei avea nevoie de un echipament diferit, oferindu-ți tot confortul și suportul de care ai nevoie.

Așadar, cortul trebuie să fie încăpător și să permită accesul mai multor persoane. Însă, dincolo de acest aspect, el trebuie să fie echipat cu diverse opțiuni care să facă experiența mai plăcută (camere separate, spații de ventilație multiple, etc.). Atunci când optezi pentru acest gen de călătorie, caracteristicile ei se schimbă, fiindcă dinamica grupului este diferită. Bineînțeles, nu trebuie să uiți să ai saltele confortabile și saci de dormit, potrivite pentru acest tip de ocazii. Spațiul este important în acest sens, fiindcă se distribuie în mod diferit atunci când se împarte la un număr mai mare de persoane.

Așadar, atunci când pornești la drum cu mai mulți oameni, este bine să ai un pachet complet pentru grup, mai ales unul accesibil, potrivit pentru astfel de deplasări, cu scopul de a evita orice problemă sau disconfort . Totuși, există câteva detalii de care este bine să ții cont atunci când călătorești cu mai multe persoane:

-Stai aproape de ceilalți!
Când pleci în drumeție cu grupul, tendința este să te îndepărtezi de ceilalți, pentru a avea spațiu în jurul tău. Însă trebuie să fii conștient că rezistența fiecăruia este diferită , iar acest lucru poate influența eficiența generală a grupului.

Încearcă să respecți ritmul de mers al celorlalți și să rămâi în preajma lor, fiindcă aceasta este o modalitate sigură de a ține grupul compact, pentru a evita alte situații care pot apărea ulterior, cum ar fi rătăcirea în sălbăticie.

-Fii atent în jurul tău!
Când ești împreună cu mai multe persoane, poți fi tentat să scazi nivelul de atenție. Acest lucru este normal, dat fiind comportamentul și manifestările specifice unui grup. Însă încearcă să-ți menții concentrarea activă pe tot parcursul drumeției, chiar și în aceste condiții. Conduita corectă este foarte importantă, mai ales pe traseele montane, deoarece poate face diferența în situații limită

-Ai încredere în grupul cu care mergi!!
Încrederea este esențială atunci când pleci pe diverse trasee. Probabilitatea apariției unor pericole este scăzută, însă nu inexistentă. De aceea, este bine să te poți baza pe grupul cu care mergi și să existe o încredere reciprocă, cu scopul de a colabora în mod eficient și sigur. Colegii de drum pot reacționa diferit în anumite circumstanțe – așadar, este bine să încercați să fiți pe aceeași „lungime de undă”, pentru a avea o călătorie cât mai liniștită și plăcută.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?
CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

3. Accesorii necesare pentru camping, indiferent de numărul de participanți

Indiferent de numărul persoanelor cu care pleci în excursie, există o serie de accesorii pe care trebuie să le ai în orice aventură cu cortul. Acestea au rolul de a veni în întâmpinarea ta, ajutându-te să rezolvi diferite lucruri și situații. Iată câteva exemple de obiecte pe care le poți lua cu tine în drumeție:

-Mese, dulapuri și scaune
Mai ales în cazul în care vei petrece o perioadă mai lungă cu cortul, ai putea avea nevoie de diferite piese de mobilier pentru camping, cum ar fi seturi de scaune,mese și dulapuri care să-ți asigure confortul necesar, ție și celorlalți. Există nenumărate variante pliabile, care se pot instala ușor, fără prea mult efort. Astfel, te vei putea bucura de propria versiune a unei terase, chiar în imediata apropiere a cortului tău!

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Hamace
Hamacele sunt o opțiune compactă și ideală pentru relaxare în aer liber. Poți lua acest obiect în rucsacul tău, pentru a te putea recrea în voie, când vei ajunge la destinație. În mod cert, dacă mergi în natură, vei observa o mulțime de copaci care pot fi suport pentru acest accesoriu și care te vor ajuta să te deconectezi, bucurându-te de aer curat și priveliști minunate.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Opțiuni de depozitare pentru apă și mâncare
Fie că ai nevoie de bidoane de apă și termosuri, fie că îți dorești cutii alimentare și genți frigorifice, nu uita să ții cont de dimensiunea și greutatea lor. Dacă vei merge cu mașina și vei campa în apropiere, nu ai de ce să te îngrijorezi. Însă, dacă vei merge pe un traseu pe jos, ia în considerare aceste detalii, care îți pot influența întreaga experiență și o pot face mai ușoară sau mai dificilă.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Accesorii pentru masă
Orice fel de accesorii care îți vor îmbunătăți nivelul de confort sunt binevenite. Astfel, tacâmurile și vesela sunt elemente de care ai nevoie, cu siguranță, într-o drumeție cu cortul! Nu sunt voluminoase sau grele, ceea ce le face perfecte pentru o astfel de călătorie. De asemenea, dacă vei avea aceste obiecte cu tine, vei acționa într-un mod Prietenos cu mediul, care nu are un impact negativ asupra mediului înconjurător – cum este în cazul utilizării celor de unică folosință.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Surse de lumină
Pentru a te simți în siguranță chiar și pe timpul nopții, este bine să ai în rucsac
lămpi și lanterne frontale, care să vină în sprijinul tău cu o sursă de lumină aflată la îndemână. Indiferent de sezonul în care călătorești, acest obiect este unul esențial, fiindcă poate veni în sprijinul tău în orice moment.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Obiecte necesare pentru confortul tău
Confortul este important atunci când pleci în drumeție, chiar dacă ești pregătit să fii aventuros, rezistând în condiții minime de comoditate. Totuși, te-ai putea simți mult mai bine dacă ai avea cu tine paturi de camping, dușuri și chiuvete ușor de transportat sau perne și pături, pentru o odihnă cât mai plăcută și un somn liniștitor.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Arzătoare, butelii și aragaze ideale pentru camping

Dacă pleci într-o astfel de aventură, este important să fii bine hrănit pentru a avea energie și bună dispoziție pentru călătorie. De aceea, poți lua cu tine arzătoare, butelii și aragaze potrivite pentru camping, care sunt compacte și ușor de cărat, pentru a avea parte de condiții optime, fără prea mult efort.

CAMPING ÎN ROMÂNIA – CE PIESE DE ECHIPAMENT NU TREBUIE SĂ LAȘI ACASĂ CÂND PLECI ÎN EXCURSIE CU CORTUL?

-Pompe și alte accesorii
Dacă ai un cort, o saltea sau echipamente gonflabile, cu siguranță vei avea nevoie de
pompe și alte accesorii care să-ți vină în ajutor. De asemenea, este important să ai variante bune de depozitare pentru orice element din echipamentul tău – așadar, orice fel de seturi și articole suplimentare sunt benefice pentru a avea o deplasare cât mai plăcută!

Prin urmare, ieșirile cu cortul pot fi o aventură și o adevărată provocare – însă, dacă te echipezi corespunzător și te pregătești în mod optim, te vei bucura, cu siguranță, de această experiență. Documentarea este esențială – cercetează toate variantele și opțiunile pe care le ai, pentru a putea alege ceea ce ți potrivește. Ține cont de toate detaliile călătoriei – destinație, vreme, numărul de persoane, traseu, pregătire fizică, etc. – pentru a putea lua cea mai bună decizie, în cunoștință de cauză!