Așadar, acesta este pachetul de bază accesibil pe care îl poți lua cu tine în orice expediție cu cortul, pentru a putea fi pregătit în orice fel de situație. Dacă ai făcut acest pas important, poți trece la pașii următori, ținând cont de câteva sfaturi de bază pentru o excursie în 2 persoane:
-Planifică totul în cel mai mic detaliu
Planificarea este importantă când vine vorba despre orice fel de plecare, dar, mai ales, în cazul unei deplasări în 2 persoane. Fiind un număr redus de participanți, ambii trebuie să cunoască punctul de plecare, traseul, destinația și orice fel de informație care vă poate ajuta pe parcurs.
Acest lucru este esențial pentru drumețiile de acest gen, fiindcă vă puteți baza doar unul pe celălalt – ceea ce presupune o atenție deosebită din partea amândurora.
-Deleagă atribuțiile!
Atunci când călătorești în doi, este bine ca atribuțiile să fie, în mare parte, delegate. Dacă ești priceput la a te orienta în spațiu, acceptă acest lucru și fă-l să devină parte din rolul tău! Dacă partenerul tău de drum este bun la a monta lucruri, lasă-l pe el să instaleze cortul. În felul acesta, sarcinile vor fi împărțite, iar acest lucru va ajuta la organizarea optimă a întregii drumeții.
-Comunică în permanență cu partenerul tău de drum
Comunicarea este importantă oricând pleci la drum, însă este esențială atunci când totul se face în doi. Deși excursiile în natură pot părea ușoare, ele necesită responsabilitate din partea participanților, din mai multe puncte de vedere, care țin de organizare, siguranță, atenție sau concentrare. Pentru a putea evalua corect factori precum gradul de oboseală ori rezistența, este bine să vorbești cu partenerul tău, pentru a putea să vă odihniți ori de câte ori este necesar pentru a continua traseul.
-Fii vigilent!
Dacă pornești pe trasee montane sau cărări prin pădure, vigilența este una dintre caracteristicile de bază. Necesitatea ei se dublează în cazul călătoriei în pereche, fiindcă atenția nu este la un grad atât de ridicat ca în cazul unui grup mai mare de persoane. Această conduită are rolul de a te apăra și feri de eventualele neplăceri sau pericole care pot apărea, așa că ia-o în serios! Orice drumeț sau excursionist trebuie să aibă prezență de spirit și viteză de reacție, pentru a fi în siguranță!
Prin urmare, experiența călătoriei în doi poate fi o provocare, când vine vorba despre mers cu cortul în natură. Însă, dacă urmezi aceste sfaturi de bază, vei fi pregătit cu adevărat și nu rămâne decât să te bucuri, să te distrezi și să te relaxezi, inspirând aerul sănătos din jur.