OUTSHOCK CARDIO

Cardio box, fit boxi, aerobox:   ce tip de box fitness mi se potrivește?

Care sunt diferențele între box cardio, fit boxing și aerobox?   Pentru a descoperi ce tip de box ți se potrivește, consultă sfaturile noastre.

Principalul avantaj al boxului este că se potrivește oricui.    Numărul mare de discipline îți permite să găsești practica potrivită din punct de vedere fizic, tehnic și mental.  Și vestea bună este că boxul cardio le are pe toate!    Principalul avantaj al boxului este că se potrivește oricui.     Da, are mai multe norme și variante!   În timpul boxului fitness arzi caloriile și îți descarci energia. De asemenea, 
îți prezentăm cele mai populare activități, cu beneficiiile și particularitățile lor.

Cardio box

Varianta cea mai populară:    cardio box.   Sosită din Statele Unite, la începutul anilor '90, această disciplină se bazează pe mișcări de kick-boxing, box englezesc și box thai (sau muay thai) cu scopul de a descărca de energia negativă sau de a arde calorii.   Scopul cardio boxului  nu este de a perfecționa tehnica de luptă, ci de a folosi exerciții și mișcări ale boxului pentru a lucra zona cardio și pentru a consuma energia.  Și pentru a îmbina utilul cu plăcutul, dar și pentru mai multă motivație, poți asculta muzică în timpul antrenamentului.   La club sau la sala de fitness, antrenamentele se realizează cu ajutorul unui antrenor.   Cu ajutorului boxului cardio, scapi de energia negativă.     Loviturile de shadow boxing sau la sacul de box, exercițiile de fitness și săritul corzii te ajută să arzi caloriile:     în medie 600 de calorii pentru un antrenamnent de o oră.  Destul de logic, dacă ne gândim că antrenamentele de box au o intensitate destul de ridicată.

Pentru a rezuma:   Cardio boxul este ocazia perfectă pentru a profta de intensitatea și calitatea unui antrenament de box - atât la nivel cardio cât și muscular - într-un context mai relaxat și orientat mai degrabă spre fitness și nu luptă.  Ai vrea să încerci?   Descoperă imediat în programul ”Descopăr boxul cardio” de pe aplicația Decathlon Coach.  Click pe video.

Fit box

Un at sport la modă este:   Fit boxing.   Cum sugerează și numele, este un amestec de kickboxing, arte marțiale, de fitness și aerobic.

La ce să te aștepți de la un antrenament de fit boxing?   Încălzirea musculaturii și a articulațiilor, exerciții de coregrafie pentru a lucra mișcările de la sporturile de luptă, apoi câteva serii de lovituri la sacul de box sau la scutul pao.   Iar în încheiere, streching.  Rezumând, vei avea o oră de fitness intens și exploziv bazat pe arte marțiale.    Pentru mai multă motivație, poți asculta și muzică.    Realizează exercțiile pe muzică antrenantă!  La nivel de rezultate, fit boxingul îmbunătățește rezistența, întărește musculatura,  definește silueta și ajută la relaxare.    Datorită exercițiilor specifice fitness-ului, reduci stresul iar cu ajutorul loviturilor la sac, îți poți crește nivelul încrederii în sine.  Pentru a rezuma:      Cu ajutorul fit boxingului, antrenamentele de fitness vor avea un aspect amuzant și exploziv, punând accentul pe exercițiile cardio și pe starea de bine.

Aerobox

A treia disciplină despre care vom vorbi:   Aeroboxul    Cum deja banuiești, este vorba despre o disciplină ce îmbină aerobicul cu boxul.    Exercițiile sunt o combinație de mișcări cu picioarele și pumnii, specifice sporturilor de luptă.   Dacă îți plac antrenamentele în grup și pe muzică, aeroboxul este pentru tine.    Timp de o oră, faci mișcare pe diferite ritmuri, de la lent la rapid, cu exerciții de box fără contact.   Te destinzi și arzi calorii în același timp.   Fiind o asociere dintre aerobic și sporturi de luptă, cu această disciplină arzi grăsimile și îți tonifiezi musculutarura prin exercițiile cardio, îți îmbunătățești coordonarea și reflexele.   Totul fără contact și opozant, deci fără niciun stres.

Pentru a rezuma: De data aceasta fără sac de box, scut pao sau percuție, dar cu aerobic ritmat și cu mișcări de kickboxing, pentru a te destinde și pentru a -ți tonifia corpul.

Cu sau fără sac de box?

Ai înțeles, diferența dintre cele trei discipline e denumirea.   Cei trei termeni pot fi folosiți ca sinonime uneori.   Căci principiul e același:   utilizezi exercițiile și intensitatea boxului în favoarea unui  antrenament de fitness mai amuzant, mai exploziv.

Diferența principală este utilizarea sacului de box.   Desigur, dacă practici deja boxul și dorești să îți completezi antrenamentul, e dificil să faci asta fără sac de box sau scut pao.  Dacă dorești să testezi cu un sac de box, îți recomandăm să utilizezi echipamentul necesar:

Benzile de box se înfășoară în jurul mâinilor, degetelor și pumnului.  Absorb transpirația și susțin articulațiile.  Benzile de box se poartă foarte rar fără nimic peste. De regulă, ele sunt însoțite de mănușile de box pentru a putea lucra la sacul de box.  Dacă antrenamentul de box este însoțit și de exerciții la sacul de box și la sol, este important să porți și mitene.    Marele avantaj al acestora este că îți lasă mâinile și degetele libere:   nu este necesar să le scoți atunci când alternezi flotările cu loviturile la sacul de box.   Pentru loviturile la sacul de box, utilizează și protecțiile pentru tibie, pentru mai multă siguranță.   Lovituri la sacul de box sau shadowboxing?    Am cerut un sfat de la Ewa, pasionată de box și practicantă de box cardio.

“Pentru majoritatea oamenilor, boxul cardio se practică fără sac de box.   Dar aici, la Domyos, este puțin diferit.   Am creat un antrenament cu sacul de box și aceasta este una dintre cele mai mari reușite ale clubului nostru!   Principala diferență atunci când lucrezi cu sacul de box este că atingi o țintă, îți descarci energia.   Te poți antrena singur sau în grup, la același sac de box.  Dacă ai un sac de box, poți lucra și de acasă!   Antrenamentul fără sac de box presupune mișcare continuă.   Presupune sincron, dinamism fără a atinge ținta.   În sfârșit, presupune foarte mult efort fizic, deoarece te deplasezi constant.”

Așadar, este important să știi dacă vrei să-ți lucrezi musculatura prin exerciții cardio sau dacă vrei să practici box cardio pentru a-ți îmbunătăți antrenamentele de fitness.    În al doilea caz, îți recomandăm să optezi pentru un antrenament de box cardio cu sacul de box.

OUTSHOCK_ROXY_SAC

Cum ați descoperit boxul cardio și care sunt exercițiile preferate? Împărtășiți experiența cu noi și spuneți-ne ce articol v-a plăcut.

Sfaturi ce te-ar putea interesa

FEBRA MUSCULARĂ: ÎN CE CONDIȚII APARE ȘI CUM O ȚII SUB CONTROL

FEBRA MUSCULARĂ: ÎN CE CONDIȚII APARE ȘI CUM O ȚII SUB CONTROL

Unele dintre cele mai plăcute momente ale unei săptămâni pe parcursul căreia nu am dus lipsă de provocări sunt cele petrecute după program pe salteaua de fitness, pe bicicleta de cameră sau chiar în fața sacului de box. Tot mai mulți dintre noi aleg să își îmbunătățească stilul de viață și să își amelioreze condiția fizică prin exerciții de dificultate medie, pentru care este suficient spațiul din propria locuință. Dacă echipamentele de calitate și cu o bună ergonomie sunt la îndemână, evitarea durerilor mușchilor sau a senzației de disconfort la mișcare nu pare atât de ușoară.

MENȚINE-TE ÎN FORMĂ CU AJUTORUL SACULUI DE BOX

MENȚINE-TE ÎN FORMĂ CU AJUTORUL SACULUI DE BOX

LOVITURA PROFESIONIȘTILOR MENȚINEREA ÎN FORMĂ A SPORTIVILOR TIP EXERCIȚII

BOXUL – CUM NE PUTEM ANTRENA ACASĂ

BOXUL – CUM NE PUTEM ANTRENA ACASĂ

Află acum cele mai bune sfaturi, privind desfășurarea unui antrenament de box acasă , cu ajutorul produselor din oferta site-ului Decathlon.ro!

BOX CARDIO

RUTINA MEA DE BOX CARDIO

Boxul este alegerea potrivită pentru un sport full-body, cu beneficii atât pentru corp, cât și pentru minte.

CUM SĂ ALEGI CORECT MĂNUȘILE DE BOX

CUM SĂ ALEGI CORECT MĂNUȘILE DE BOX

în funcție de greutate, de nivelul de practică și de material sau sistemul de închidere. Iată corespondențele: