PROTECŢIE TOTALĂ: CUM SĂ NE PROTEJĂM CAPUL?

Protecţie totală: cum să ne protejăm capul?

Fie că vă deplasaţi cu skate-ul, cu rolele sau cu trotineta, trebuie să vă asiguraţi mereu protecţia. Iată sfaturile noastre pentru a vă “păstra capul pe umeri”.

PROTECŢIE TOTALĂ: CUM SĂ NE PROTEJĂM CAPUL?

Siguranţă pentru cap

Skate, role sau trotinetă, nu există nici un secret: pentru a vă proteja capul, casca este obligatorie. Și deoarece aceasta este prima și cea mai importantă protecție a dvs., este important să acordaţi timp pentru alegerea ei și să luaţi măsurători corecte.

Există modele care corespund cu tipul de sport practicat: skateboarding, rollerblading sau trotinetă. Nu veți avea același echipament in functie de natura turelor: pentru plimbări, drumeții şi ieşiri zilnice, casca de viteză (casca folosita de ciclişti) este cea mai potrivită. Lejeră și aerisită pentru a limita transpirația, este ideală pentru cursele și plimbările care durează.

Dacă preferaţi mai mult trucurile și acrobațiile în aer, veți prefera casca de stradă sau de rampă. Forma sa de castron protejează gâtul și cervicalul, adesea expus în caz de cădere, în cele din urmă cei ce s-ar putea lovi în coborâre vor opta pentru casca integrală asemănătoare cu cea a motocicliştilor, cu sau fără vizor. Puternică și aerodinamică, vă protejează atât capul cât și timpii de tură.

După modelul ales, este imperativ să încercați casca, pentru a se potrivi cu cea a formei craniului. Pentru a face acest lucru, măsurați circumferința capului, luați mărimea corespunzătoare și verificați pe loc că nu există joc sau presiune prea mare.

Apoi trebuie să vă reglați casca reglând chingile la gât sau roata din spatele unor modele. Și din nou, securitatea trebuie să rimeze cu confort.

PROTECŢIE TOTALĂ: CUM SĂ NE PROTEJĂM CAPUL?

Fiţi bine cu gândurile dvs

Protejarea capului înseamnă şi protejarea din interior. Stres, frică, oboseală: nu uitați partea psihologică a sportului dvs., indiferent dacă este vorba de petrecerea timpului liber sau de competiție.

În primul rând, evitați să aveţi prea multe pe cap și menajați-vă eforturile. Mulțumită lor, progresăm, dar și din cauza lor pierdem controlul când sunt prea intense. Pentru a evita slăbirea, hidrataţi-vă în mod regulat, mâncaţi și luaţi pauze pentru a facilita recuperarea corpului.

Nu vă gandiţi în altă parte. O bună concentrare vă permite să evaluați corect riscurile și, prin urmare, să le minimizați. Amintiți-vă de elementele de bază (și sfaturile), gândiți-vă cu atenție la traseu și la obstacolele pe care le întâlniți și nu vă supraestimați niciodată abilitățile.

În cele din urmă, fiți hotărât și păstrați-vă motivația atunci când vă plimbați. Pentru a face acest lucru, ascultați muzică și păstrați-vă un cântec în minte pentru a vă puncta sesiunile (fără a fi, totuși, total distras de pericolele din jur); plimbați-vă câte doi, cu familia sau prietenii pentru excursii mai plăcute; și păstrați-vă cumpătul, astfel încât să nu vă descurajați după primul eșec.