1. Beneficiile săriturilor pe trambulină
Dacă la o prima vedere, trambulina pare un loc de joacă amenajat pentru copii, utilizarea sa constantă, cu scopul de a face mișcare, oferă o mulțime de beneficii organismului. Iată-le pe cele mai importante dintre acestea:
Săriturile pe trambulină stimulează activitatea sistemului limfatic, cu ajutorul căruia, organismul este capabil să elimine toxinele dăunătoare sănătății. În timpul exercițiilor pe trambulină, fluxul sistemului limfatic crește de 10-15 ori. Totodată, accelerarea acestui proces determină organismul să combată mult mai eficient infecțiile.
Săriturile repetate pe trambulină reprezintă un exercițiu aerob, benefic pentru stimularea glandei tiroide. Această glandă endocrină îndeplinește o serie de roluri vitale pentru organism, controlând viteza cu care substanțele nutritive sunt transformate în energie. Cu alte cuvinte, impactul săriturilor pe trambulină asupra glandei tiroide favorizează metabolizarea.
Solicitarea țesutului osos prin sărituri poate determina întărirea oaselor, tendoanelor și articulațiilor. Prin realizarea cu regularitate a săriturilor pe trambulină, manifestările osteoporozei sau ale artritei pot fi prevenite sau amânate.
Săriturile pe trambulină stimulează creșterea nivelului de oxigen în țesuturi. Se recomandă acest tip de activitate fizică persoanelor de vârsta a treia, expuse unui risc mult mai ridicat de daune ce pot cauza degenerare musculară și osoasă.
Săriturile pe trambulină dezvoltă mușchii picioarelor și cei ai abdomenului, protejând în același timp articulațiile genunchilor și cele ale coloanei vertebrale.
Săriturile pe trambulină timp de 15 minute pot arde arde aproximativ 70 kcal. Cu o creștere treptată a perioadei de timp petrecute sărind, valoarea kilocaloriilor arse pe baza acestui exercițiu se poate dubla, sau chiar tripla.