1.Beneficiile înotului
Poți practica înot indiferent de vârstă sau de condiția fizică pe care o ai la momentul începerii antrenamentelor. Mai mult decât atât, înotul reprezintă un tip de mișcare ce nu implică presiune asupra sistemului osos al organismului, sau asupra articulațiior.
Motivul este unul ce poate fi intuit cu ușurință: atunci când înoți, greutatea este redusă în mod semnificativ, de aceea, membrele inferioare sau mușchii fesieri nu trebuie să depună același efort pentru a o susține, la fel ca pe uscat. Iată ce beneficii oferă înotul:
Înotul tonifică silueta
Atunci când înoți, întregul sistem de grupe musculare lucrează concomitent. De aceea, rezultatele practicării înotului, din punct de vedere al transformărilor fizice, nu vor întârzia să apară.
Se vor putea observa, la scurt timp de la începerea orelor de antrenament în bazin, îmbunătățiri plăcute la nivelul: coapselor, feselor, brațelor, picioarelor, pieptului, spatelui. Pentru o dezvoltare armonioasă, alternează stilurile de înot prezentate puțin mai jos.
Înotul favorizează pierderea kilogramelor în plus
Acest sport propune o activitate fizică ideală pentru cei care doresc să piardă grăsimea corporală, precum și kilogramele în plus. În timpul unui antrenament de înot, mișcarea specifică favorizează arderea unui număr de până la 150 de calorii, în doar 10 minute.
Se consideră că înotul reprezintă sportul asociat celui mai bun raport timp de practicare:număr de calorii arse. În funcție de stilul de înot practicat, numărul de calorii arse în timpul unei sesiuni poate să difere.
Înotul stimulează relaxarea musculară
Dacă acorzi o atenție deosebită stretching-ului, realizat de fiecare dată după sesiunea de antrenamente, afla că înotul reprezintă un mod ideal pentru a-ți întinde mușchii deja încălziți. Pe lângă faptul că reprezintă un antrenament cardio ideal, înotul relaxează și detensionează mușchii, contribuind totodată la dezvoltarea calitativă a acestora.
Înotul susține întărirea sistemului respirator
Înotul stimulează îmbunătățirea capacității pulmonare, contribuind în același timp la atingerea unui control mult mai bun, privind procesul de inspirare / expirare.
Înotul contribuie la îmbunătățirea posturii
Poziția din timpul înotului facilitează corectarea posturii în viața de zi cu zi, reducând semnificativ durerile de spate.