Activități în zăpadă pentru copii

9 activități în zăpadă pentru copiii cu vârsta de peste un an

Ai planificat o vacanță într-o zonă cu zăpadă? Însă încă nu știi ce activități distractive ai putea face cu bebelușul tău. Descoperă 9 activități accesibile pentru cei mici, astfel încât să vă bucurați împreună de zăpadă.

Zăpada este fascinantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Însă cel mai probabil, până să poată merge în picioare, interesul copiilor pentru zăpadă este limitat. În schimb, după vârsta de un an sau după ce copilul poate merge în picioare, s-ar putea distra foarte bine!
Așadar, descoperă activitățile noastre în aer liber pentru copiii mici și mari, în timpul unui vacanțe cu zăpadă.

Ce poți face la munte atunci când nu schiezi? 

Activitate în zăpadă pentru bebeluși

1/ Descoperirea zăpezii și observarea fulgilor, jocul primei ierni cu bebelușul tău

Este prima dată când bebelușul tău vede zăpada? Este deja o experiență în sine! Lasă-l să descopere: urmele pașilor săi, zgomotul pașilor săi în zăpadă, textura zăpezii… Este frig, iar pentru el este surprinzător! Acest lucru ar trebui să îi ocupe deja atenția pentru moment!
Pentru copiii puțin mai mari, poți să propui observarea fulgilor cu ajutorul unei lupe. Vor fi fascinați (timp de câteva minute) de formele lor variate și de frumusețea acestor mici cristale de gheață.

Însă pentru toți copiii, distracția în aer liber este importantă, în special pentru dezvoltarea curiozității lor și pentru a schimba aerul. Prin urmare, nu ezita să le propui activități în zăpadă cu condiția să fie bine echipați!

Activitate în zăpadă 2

2/ Realizarea unui om de zăpadă, pentru a marca începutul vacanței de iarnă

Zăpada este plastilina din vacanță! Să înveți să faci un om de zăpadă înalt cât tine este cu adevărat distractiv. Poți să îmbini realizarea unui om de zăpadă cu o mini-plimbare pentru a găsi elemente cu care să îl decorezi. Ramuri de brad, pietricele, conuri de brad... pădurea abundă de decorațiuni pentru omul tău de zăpadă! Aceasta este o activitate manuală și creativă, perfectă pentru copiii de peste 3-5 ani și pentru mult timp după aceea!

Activitate în zăpadă pentru copii

3/ Clasica, dar mereu amuzanta bătaie cu bulgări de zăpadă

Să alergi prin zăpadă, să îți construiești propriul bastion, să vezi că poți crea bulgări de zăpadă… Bătaia cu zăpadă este o ocazie bună pentru a râde, pentru a te arunca în zăpadă. De asemenea, este un loc bun pentru a alerga și pentru a te destinde! Dacă ai epuizat toate activitățile din interior, echipează pe toată lumea și ieși la o mică bătaie cu bulgări. Înainte să îți dai seama, toată lumea va fi obosită, dar măcar v-ați bucurat de zăpadă.

Este o ocazie excelentă să creezi amintiri simpatice cu toată familia!

Activități în zăpadă 4

4/ Săniușul rămâne o activitate simplă, însă eficientă!

Potrivit pentru toată lumea și ideal pentru a râde copios, săniușul este o modalitate de a petrece timpul în familie. Din ce în ce mai multe stațiuni propun zone speciale și sigure pentru săniuș.
Unele dintre ele chiar fac distincția între niveluri și vârstă și adaugă benzi rulante. Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani pot începe să se antreneze să își controleze singuri sania, pe pante domoale și mereu sub supravegherea adulților.

Activitate în zăpadă 5

5/ Plimbarea cu sania trasă, pentru ca cei mici să se poată bucura de zăpadă fără să obosească

Copilul sau bebelușul tău este epuizat de activitățile precedente, însă încă mai vrea să se bucure de aerul proaspăt de munte? Învelește-l bine și plimbă-l cu sania. Tu vei face efort fizic, iar copilul va fi bucuros să se poată odihni puțin. Iar atunci când copiii vor crește mai mari, poți încerca o ieșire prin zăpadă cu sania trasă de cai.

Activitate în zăpadă 6

6/ Drumețiile prin zăpadă, distractive atât pentru copii, cât și pentru adulți

Drumețiile în zăpadă sunt distractive. Anumite stațiuni propun trasee de descoperire special adaptate copiilor. Și este o ocazie excelentă de a căuta urmele iepurilor sau ale altor animale mici care umblă prin zăpadă. Drumețiile în zăpadă sunt, de asemenea, obositoare, așa că asigură-te că drumul nu este prea lung. De asemenea, ar trebui să îți planifici pauze pentru gustări și o băutură caldă. Îți poți motiva micii drumeți cu promisiunea unei seri la cinema sau a unei gustări plăcute cumpărate de la brutăria din stațiunea de schi.

Activități în zăpadă 7

7/ Patinoarul natural (afară) sau acoperit, o activitate perfectă pentru exersarea echilibrului

Vrei să îți ajuți copilul să își exerseze echilibrul? Lasă-l pe patinoar! Patinoarele din stațiuni sunt adesea echipate cu o zonă dedicată celor mici, unde se pot plimba pe gheață fără patine. Iar pentru a-i ajuta să își găsească echilibrul, în mod independent, copiii au la dispoziție module de împins. Aceleași module pot fi folosite și ca un cărucior pe gheață, astfel încât tu faci cea mai mare parte a efortului, dar îți familiarizezi și copilul cu senzația de alunecare pe gheață! Pentru această activitate, asigură-te că echipezi întreaga familie cu mănuși și haine impermeabile și călduroase, mai ales dacă sunteți în aer liber.
Iar privitul unui răsărit de lună deasupra unui patinoar natural ar trebui să lase amintiri de neuitat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

7 activități în zăpadă pentru copiii cu vârsta de peste un an

8/ Pleacă în căutarea igluurilor!

Copiii de toate vârstele sunt fascinați de igluuri. Există ceva magic în felul în care zăpada se transformă în cărămizi, care la rândul lor devin un adăpost! Poate că sunt cam mici pentru a petrece noaptea într-un iglu, dar tot mai multe stațiuni, atunci când zăpada este prezentă, construiesc structuri care le permit celor mici să descopere ce înseamnă o casă de zăpadă. Își pot imagina că sunt inuiți pentru o după-amiază întreagă. Se pot distra comparând temperatura din interiorul igluului cu cea de afară! Iar dacă stilul de viață de explorator îi atrage, veți avea ocazia să dormiți într-unul dintre igluuri când vor fi mai mari.

7 activități în zăpadă pentru copiii cu vârsta de peste un an

9/ Ia cu tine comori din călătoriile în natură, pe care să le folosești în activități manuale acasă, la căldură

Pentru o activitate manuală pe care să o faci la căldură sau în zilele fără zăpadă

Vrei să fii pregătit pentru zilele cu viscol? Adună vârfuri de ramuri și conurile de pin pe care le întâlnești pe potecile înzăpezite. Copiii vor fi încântați să pornească la o vânătoare de comori pe poteci, iar tu vei avea cu ce să îi ții ocupați la căldură în zilele în care este imposibil să ieși afară. Puteți picta conurile de pin pentru a decora masa de sărbători sau puteți crea tablouri originale folosind capetele de crengi pentru a picta.

7 activități în zăpadă și o recomandare în plus

Recomandarea în plus

Este prima dată când urci într-o stațiune de munte cu bebelușul tău? Asigură-te că faci pauze pe drum pentru a evita schimbările de presiune asociate cu urcarea la altitudini mai mari. Dă-i copilului ceva de băut pentru a-i desfunda urechile și, mai ales, evită să urci la altitudine dacă este răcit sau are otită. Iar dacă bebelușul tău nu este activ, asigură-te că este învelit bine din cap până în picioare. Evită să ieși afară mai mult de o oră și jumătate sau două ore dacă copilul tău nu se mișcă.

sau săniușul, care se află în Top 5

Cum îmi îmbrac copilul pentru iarnă și zăpadă?

Îmbrăcarea bebelușului pentru joaca în zăpadă este întotdeauna o bătaie de cap, așa că urmează sfaturile noastre pentru a-ți face viața mai ușoară și a te asigura că este bine încălzit atunci când este frig afară!

sau săniușul, care se află în Top 5

Cauți un loc cu zăpadă unde să mergi?

Pleci într-o vacanță dedicată sporturilor de iarnă și vrei să profiți la maxim de toate activitățile din zonă? Ai de unde alege, însă întrebarea este unde? Unde să mergi și ce spațiu este cel mai potrivit pentru așteptările tale?

9 activități în zăpadă pentru copiii cu vârsta de peste un an

CHLOÉ

Pasionată de sporturi de iarnă

-

Aceste recomandări te-ar putea interesa:

Vacanță la schi cu cel mic

Vacanță la schi cu cel mic

Pleci pentru prima dată în vacanță la schi cu cel mic? Cu siguranță, îți pui o grămadă de întrebări. Altitudinea, temperatura... nu sunt singurele pe care trebuie să le iei în considerare. Descoperă recomandările noastre, pentru a pleca liniștit în vacanță.