ALEGE FLUTURAȘUL POTRIVIT PENTRU BADMINTON: DIN PENE SAU PLASTIC?

Alege fluturașul potrivit pentru badminton: din pene sau plastic?

Fluturașul din ,,plastic” Fluturașul din ,,pene” ȘTIAȚI CĂ ?

Întrebarea apare mereu atunci când vrei să joci badminton. Deci, cum să-ți alegi fluturașul, care sunt diferențele și căror tip de jucători le sunt destinate? Descoperiți particularitățile fluturașului ,,din plastic” și a celui din ,,pene” pentru badminton.

ALEGE FLUTURAȘUL POTRIVIT PENTRU BADMINTON: DIN PENE SAU PLASTIC?

Fluturașul din ,,plastic”

Fluturașul din plastic cu vârf de spumă

Dacă aveți un nivel începător, fluturașul din ,,plastic” cu vârf de spumă este ideal datorită ușurinței și rezistenței sale. Vârful de spumă este mai rezistent la șocuri și la frecarea cu racordajul. Fusta sa din plastic este mai rezistentă și vă va ,,ierta” erorile de centrare. De asemenea, oferă fluturașului o traiectorie parabolică.


Fluturașul din plastic cu vârf de plută

Se caracterizează prin fusta din plastic rezistentă și vârful de plută. Acesta este mai fragil, dar aduce mai mult confort și o traiectorie mai directă. Mai greu decât un fluturaș din  ,,pene”, vă puteți bucura de toate beneficiile sale în timpul unei practici obișnuite, chiar și în aer liber. Traiectoria sa este una ,,parabolică”.

ALEGE FLUTURAȘUL POTRIVIT PENTRU BADMINTON: DIN PENE SAU PLASTIC?

Fluturașul din ,,pene”

Un fluturaș de badminton cu pene va fi benefic pentru o practică consecventă sau intensă, în condiții ideale de joc (20-23°C în sală), precum și pentru competițiile dvs.. Greutatea unui fluturaș din pene variază între 4,74 și 5,5 g. Este întotdeauna compus din 16 pene de gâscă (există și cu pene de rață). Aceasta permite obținerea unei traiectorii constante și precise. Traiectoria sa se numește ,,parașută”.

Viteza fluturașului variază în funcție de temperatura ambientală. Într-adevăr, în aer, apare o forță de frecare, fiind în relație cu densitatea aerului. Aerul cald este mai puțin dens decât aerul rece, deci dacă jucați într-o cameră în care temperatura este de 20°C, fluturașul va fi mai rapid decât dacă jucați într-o încăpere mai puțin încălzită (16°C).

Trei viteze ale fluturașului permit creșterea confortului jocului. Cu cât este mai mare, cu atât mai lent ar trebui să fie:

-Viteză 78 : pentru o temperatură ambientală între 16°C și 22°C.

-Viteză 77 : pentru o temperatură ambientală între 23°C și 27°C.

-Viteză 76 : pentru o temperatură ambientală mai mare de 27°C.

Știați că ?

Penele unui fluturaș provin doar din aripile stângi ale gâștelor.

Viteza maximă atinsă de un fluturaș de badminton este de 493 km / h în timpul unui smash .

La cel mai înalt nivel, jucătorii pot consuma până la 50 de fluturași într-un singur meci.