1.3. Materialul și umplutura sacului de dormit
Materialele și umplutura sacilor de dormit reprezintă două elemente importante de care să ții cont, în alegerea celor mai buni saci de dormit.
În cazul umpluturii, aceasta este definitorie pentru caracteristicile termice, comprimabilitate, precum și pentru greutatea sacului de dormit. Tot ea îi definește și durata de utilizare a sacului de dormit pe care l-ai ales.
Dacă alegi umplutura naturală cu puf de gâscă sau rață, aceasta are avantajul de oferi o durată de viață mult mai lungă. Puful este prelucrat, dezinfectat și tratat, nu poartă și nu atrage paraziți. Din păcate, în cazul în care se umezește, își pierde calitățile termoizolante, fiind aproape imposibil de uscat, în decursul unei drumeții montane.
Umpluturi sintetice: hollofil, quadrofill, polarguard, thinsulate. Pot fi utilizate chiar și atunci când se umezesc, spre deosebire de umplutura naturală, se usucă mai repede și sunt mai ieftine. În condiții reci și uscate, au calități termoizolante mai slabe decât puful.
Suprafața totală a materialelor dintr-un sac de dormit (umplutura + membrana) poate atinge 8-10 mp. Suma acestora defineşte greutatea şi volumul sacului. Din acest motiv, sacii de dormit fabricaţi din materiale tehnice, mai subţiri au raport mai bun de umplutură –membrană faţă de cele cusute din materiale clasice, mai groase.
Materialul de membrană exterioară la sacii noi de dormit este de obicei sintetic, rezistent la stropire, respirabil, sau chiar impermeabil. Interiorul sacului, care intră în contact cu pielea, este cusut de obicei din ţesături neutre care nu provoacă iritaţii, sintetice sau combinaţii de bumbac-sintetic. În cazul unor campări pe timp uscat şi călduros, unii preferă materiale naturale în interior şi în exterior.
1.4. Designul
Alege designul sacului de dormit în funcție de specificul vacanței pe care o realizezi, alături de cei dragi. Printre cele mai populare design-uri ale sacilor de dormit se numără:
Sacul de dormit cu design convențional - are o utilizare largă, beneficiind de mai mult spațiu, precum și de o capacitate mai mare de mișcare oferită celui care îl utilizează.
Sacul de dormit cu design tip mumie - util în cadrul drumetiilor de munte, atunci când temperatura optimă a corpului trebuie menținută la un anumit nivel. Este important de precizat faptul că modelul despre care vorbim acum limitează mișcările.
Sacul de dormit cu volum extins - dacă mergi cu mașina în camping, volumul scăzut al acestui tip de sac nu va fi o problemă.
1.5. Capacitatea sacului de dormit
În funcție de bugetul pe care îl ai la dispoziție, dar și de preferințe, poți găsi acum saci de dormit pentru una sau două persoane. Un sac de dormit dublu este perfect pentru cupluri, asigurând nu doar spațiu suficient, ci și o temperatura corporala a celor care dorm inauntru sau.
1.6. Numărul de funcții ale sacului de dormit
Ne-am îmbunătățit oferta de saci de dormit, pentru a oferi cât mai multe variante, pentru a dormi confortabil!
Dacă îți dorești o saltea cu sac de dormit inclus, produsul nostru Sleep in bed le conține pe amândouă: o saltea autogonflabilă și un sac de dormit, ce nu ocupă spațiu dublu în rucsac. Se instalează în câteva secunde. Acești saci de dormit pot fi uniți între ei, soluția ideală dacă plecați în weekend în doi
Pentru pasionații de trekking, care au nevoie de un sac de dormit foarte ușor, propunem produsul inovator Sleeping suit, un sac de dormit cu jachetă detașabilă inclusă. Jacheta din partea de sus și forma de sac de dormit din partea de jos , cu umplutură din puf, asigură o bună izolare termică și greutate redusă. În plus, sunt compacte și ocupă puțin spațiu.