CUM SĂ ALEGI ROLELE PENTRU JUNIORUL TĂU?

Cum să alegi rolele pentru juniorul tău?

Mersul pe role este un sport compus din mișcări simple, foarte usor de făcut și plăcute. Cu ajutorul lui, copilul își îmbunătățește reflexele, capătă mai multă rezistență fizică. Mai mult decât atât, mersul pe role dă o stare de bine generală.

Acum că a venit primavara și vremea este numai bună pentru ieșitul în parc, te invităm să arunci tableta într-un dulap, să lași mașinuțele, păpușile și să înveți și să descoperi mersul pe role!
Astfel, asigură-te că urmezi cele 3 criterii esențiale: cine va utiliza rolele, în ce fel le va utiliza și cum sunt dispuse roțile.

Rolele dedicate juniorilor

 Sunt de obicei reglabile, pentru a oferi utilizatorului posibilitatea de a se bucura mai mult timp de prima pereche de role. Rolele vin cu roți de dimensiuni mici și uneori sunt dispuse pe două linii (quad-uri/patine cu rotile).  

Rolele inline –  acestea sunt de altfel și cele mai întâlnite role. Acest model este mult mai manevrabil față de “patinele cu rotile”

Rolele quad – (patinele cu rotile) – Acestea sunt modelul vechi de role, “oldschool” pe care toți le cunoaștem. Au dezavantajul manevrării greoaie când vine vorba viraje.

Tipul de role conceput pentru a descoperi plăcerea de a patina sunt rolele fitness – ideale pentru agrement, sunt role de plimbare în parc pe distanțe scurte. Acest model este confortabil, roțile sunt moi și sunt construite pentru a ajuta utilizatorul să descopere sportul.

Acum este timpul să descoperi caracteristicile pe care trebuie să le iei în considerare când alegi o pereche de role, pentru ca juniorul tau să aibă parte de o plăcere maximă în timpul practicii sportive:

Fixe sau reglabile – cea mai bună opțiune când decizi să cumperi o pereche de role juniorului o reprezintă o pereche de role reglabile, ce permit reglarea lungimii tălpii cu 3 numere.

Frâna – dacă acum descoperă mersul pe role si deprinde anumite mișcări dedicate mersului pe role, este ideal ca rolele să prezinte acest “accesoriu”
Diametrul roților – o caracteristică principală a rolelor. Rolele ce prezintă roți cu un diametru mare, înseamnă o viteză mai mare, însă sunt ceva mai greu de manevrat în viraje de către începători.

Rulmenții – calitatea acestora este exprimată pe scara ABEC. Astfel, valori mai mari înseamnă rulmenți construiți mai bine, mai rezistenți în timp. Există rulmenți de la ABEC 1 la ABEC 9.

Șina – reprezintă axul pe care sunt montate roțile. În general, rolele sunt însoțite de o șină de aluminiu pentru un raport preț/rezistență foarte bun, însă există și modele cu șină concepută din material de tip composite.

Gheata – în general este indicat ca aceasta să ofere stabilitate, astfel încât să imobilizeze glezna și piciorul. Gheata trebuie să prezinte trei puncte de prindere pentru a oferi siguranță: în zona gleznei, în zona vârfului piciorului și de asemenea, sus pe picior.

Accesorii – Pentru că experiența sportivă să se desfășoare în siguranță, nu uita să echipezi de echipamentulul de protecție adecvat, chiar dacă e vorba doar de o plimbare prin parc. Recomandăm cel puțin casca de protecție, dar și cotiere, genunchiere ce vor proteja practicantul de eventualele cazături.

CUM SĂ ALEGI ROLELE PENTRU JUNIORUL TĂU?