1. Tipul de practică
1.1. NIVEL ÎNCEPᾸTOR – DRUMEȚIE LA NIVEL OCAZIONAL, PLIMBARE
Faci ieșiri ocazionale și/sau de scurtă durată (1-2 ore) cu stand up paddle-ul? În acest caz, ai nevoie de un stand up paddle (SUP, PADDLE) lat și gros care să îţi ofere stabilitate. Pentru a te bucura de o experienţă reuşită şi în siguranţă, nu uita de chinga (leash) care se leagă de partea de jos a piciorului.
1.2. STAND UP PADDLE – NIVEL CONSECVENT/MEDIU
Faci ieșiri de lungă durată ( mai mult de 2 ore pe zi) și ai nevoie de calitate bună de alunecare. Cele mai potrivite stand up paddle-uri în aceste situaţii sunt placile lungi ,usoare, care alunecă uşor pe apă. Pentru a te bucura de o experienţă reuşită şi în siguranţă, nu uita de chinga (leash) care se leagă de partea de jos a piciorului.
1.3. STAND UP PADDLE COMPETIȚIE – NIVEL AVANSAT
Practici stand up paddle în regim de cursă? Eşti în căutarea vitezei?Ai nevoie de o placă lungă, îngustă şi eficientă,cu o alunecare foarte buna pe apă. Pentru a te bucura de o experienţă reuşită şi în siguranţă, nu uita de chinga (leash) care se leagă de partea de jos a piciorului.
1.4. STAND UP PADDLE PENTRU SURF, PE VALURI
Practici surf pe valuri mici și ai nevoie de manevrabilitate. Ai nevoie de un stand up paddle (SUP, PADDLE) mai scurt, mai subțire și cu un rocker mai pronunțat (vârf curbat). Pentru a te bucura de o experienţă reuşită şi în siguranţă, nu uita de chinga (leash) care se leagă de partea de jos a piciorului.