Unselected
CUM SĂ ÎȚI REGLEZI RUCSACUL DE DRUMEȚIE

Cum să îți reglezi rucsacul de drumeție

Rucsac pentru bărbați sau pentru femei? Cum aleg corect rucsacul pentru drumeție? 20L, 30L, 40L, 50L sau o capacitate mai mare? Cum reglezi corect rucsacul pentru confort optim în timpul drumeției? Repartizarea corectă a greutății în rucsacul de drumeție

Unselected

Ți-ai ales rucsacul potrivit și dorit pentru drumeție la munte, ai pus tot ce ai nevoie în el și ești gata de aventură? Mai ai un singur lucru de făcut: să îți reglezi corect rucsacul!   

Rucsacul este echipamentul pentru drumeție pe care nu trebuie să îl neglijăm. Pentru a putea profita din plin de această ieșire în natură, rucsacul nu trebuie să creeze disconfort. Astfel, pentru a evita acest lucru, îți vom oferi 3 sfaturi utile pentru a te bucura de drumeție:  alegerea corectă a mărimii rucsacului, reglarea corectă a rucsacului și partajarea corectă a greutății în rucsac. Nu vei mai avea altceva de făcut decât să te bucuri de frumusețea naturii! 

Unselected
CUM SĂ ÎȚI REGLEZI RUCSACUL DE DRUMEȚIE

Rucsac pentru bărbați sau pentru femei? cum aleg corect rucsacul pentru drumeție?

Echipa noastră de ingineri pasionați a conceput rucsacurile în funcție de gen. De acum înainte, ei țin cont și de înălțimea utilizatorului, în procesul de concepere a rucsacului. De ce? Este adevărat că există o diferență de conformație între bărbați și femei?

Există conformații, mase musculare și procentaj de grăsime diferite care nu sunt speciale doar pentru bărbați sau doar pentru femei. După testarea produselor, am observat că cel mai important lucru în căutarea rucsacului potrivit este înălțimea spatelui. Mai mult decât particularitățile de gen (șolduri, piept etc.), înălțimea și statura sunt foarte importante. O persoană mică de statură se simte mai bine cu un rucsac nu foarte mare, iar o persoană de statură mare cu un rucsac mai impunător.

Plecând de la această concluzie, propunem rucsacurile de drumeție pentru două înălțimi:

-mărimea S pentru practicanții de drumeție cu o înălțime mai mică de 1,70m

-mărimea L pentru practicanții de drumeție cu o înălțime mai mare de 1,70m.

Dacă ai între 1,65 m și 1,75 m: probează rucsacul înainte de a-l achiziționa. În funcție de înălțime sau de spate, te vei orienta către una dintre cele două mărimi.

Unselected

20L, 30l, 40l, 50l sau o capacitate mai mare? cum reglezi corect rucsacul pentru confort optim în timpul drumeției?

Este esențial să ai un rucsac adaptat staturii pentru a putea profita din plin de drumeția la munte, dar acest lucru nu este suficient. Trebuie să îți reglezi rucsacul pentru a nu avea impresia purtării întregii greutăți din lume pe proprii umeri.

Pași de urmat pentru o reglare corectă:
1.Slăbește toate chingile de reglare ale rucsacului– bretelele, centura și chingile de greutate.
2.Pune-ți rucsacul în spate – pentru o reglare optimă, pune-ți rucsacul în spate cu toate lucrurile în el (o să îți explicăm ulterior cum să echilibrezi corect greutatea în funcție de obiectele din rucsac).
3.Poziționează centura în jurul taliei și strânge-o până când simți o susținere optimă (o centură corect poziționată trebuie să se plieze pe forma șoldurilor). Dacă greutatea rucsacului este susținută și de centură, acesta va putea fi mai ușor de transportat, fără să mai apese prea mult pe umeri ( precum în cazul utilizării bretelelor, fără centură).  Această tehnică îți permite să economisești energie atunci când porți un rucsac greu.
4.Strânge bretelele rucsacului– acestea trebuie să fie suficient de strânse pentru a menține rucsacul bine poziționat pe spate, dar fără să aplice o presiune prea mare pe umeri. Trebuie să rămână suficient spațiu cât pentru un deget între umăr și bretea.
5.Ajustează chingile de greutate și cea de la piept– rucsacul trebuie să fie una cu spatele. Strânge ferm chingile de greutate pentru a nu te trage pe spate. Cu toate acestea, păstrează o marjă mică pentru a menține o bună libertate de mișcare.

Unselected
Unselected

Care este secretul repartizării corecte a greutății?

Elementele grele ar trebui să fie plasate în mijlocul rucsacului și cât mai aproape posibil de spate, elemente de greutate medie în partea de jos și la margine, și elemente mai ușoare în partea de sus.

La baza rucsacului de drumeție, pune-ți sacul de dormit, salteaua și hainele de schimb. Poziționează rezervorul pentru apă de-a lungul spatelui. Încălțămintea poate de asemenea să fie pusă tot la baza rucsacului.

La mijlocul rucsacului de drumeție, pune-ți cortul  (în poziție verticală), arzătorul și mâncarea. Toate obiectele trebuie să fie poziționate cât mai aproape de coloana vertebrală. Dacă nu ai loc în această parte a rucsacului, cortul poate fi pus în partea de jos a acestuia. Dacă rucsacul este echipat cu chingi în partea de jos sau de sus, poți fixa cortul în partea exterioară a acestuia pentru a câștiga mai mult spațiu în interior.

În partea de sus a rucsacului, pune-ți polarul la îndemână, jacheta impermeabilă și trusa de prim-ajutor. Izoprenul poate fi pus sub clapă sau sub rucsac, cu ajutorul chingilor exterioare de prindere.

În buzunarele rucsacului, pune-ți crema solară, harta, busola și ochelarii de soare. Batoanele de cereale sau aparatul foto pot fi puse în buzunarul de pe centură pentru a avea acces rapid la ele. Bețele telescopice pot fi, de asemenea, depozitate în partea exterioară a rucsacului, pe verticală.

În restul spațiului care rămâne, pune-ți îmbrăcămintea de drumeție care te va ajuta în menținerea corectă a poziționării obiectelor din rucsac.

Unselected