Îmbrăcăminte necesară pe timp de zi
Recomandare: alege îmbrăcăminte largă, respirantă, cu o acoperire cât mai mare, cu protecție anti-UV și protecție împotriva infiltrării nisipului.
- O șapcă tip saharian care protejează ceafa de razele soarelui sau un turban, care protejează fața de nisip, în caz de furtună.
- O pereche de ochelari de soare categoria 3 sau 4 și o pereche de ochelari de schi dacă există riscul de producere a furtunilor de nisip.
Atenție, nisipul are tendința de a zgâria lentilele! Alege o pereche de ochelari la care nu ții foarte mult sau una care este prevăzută cu lentile cu tratament împotriva zgârieturilor.
- Mai multe cămăși cu mânecă lungă, cu protecție anti-UV și ventilate, pentru a te proteja de razele soarelui și pentru a nu suferi din cauza căldurii. Și/sau des tricouri respirante din bumbac sau lână merinos (cu capacitate de termoreglare și reducere a mirosurilor neplăcute), care pot fi purtate cu manșoane anti-UV pentru a acoperi antebrațul.
În general, este bine să evitați materialele sintetice în deșert.
- Pantalon lung și larg, pe cât posibil din material cu protecție anti-UV.
Este bine să eviți fusta și șortul care nu protejează bine de razele soarelui, precum și blugii și colanții care țin prea tare de cald.
- O jachetă cu protecție împotriva vântului.
- Îmbrăcăminte prim strat respirantă, de preferat fără cusături pentru a evita riscul de frecare.
- Șosete respirante, din bumbac.
- O pereche de mănuși ușoare și cu protecție anti-UV, pentru a evita apariția pistruilor pe mâini din cauza razelor solare.
- O pereche de bocanci ușori pentru drumeție , cu fața înaltă pentru a evita infiltrarea nisipului sau o pereche de încălțăminte joasă cu protecție împotriva intrării nisipului care se fixează pe deasupra.
Înainte de orice sesiune de trekking, se recomandă testarea încălțămintei, pentru a te asigura de confortul acesteia. În timpul zilei, evită purtarea sandalelor (fără șosete) deoarece acestea îți expun picioarele la arsuri solare și la mușcăturile insectelor.