Ce trebuie să ştii pentru o utilizare corectă
Cel mai important lucru atunci când foloseşti bandajele este să găseşti tensiunea potrivită pentru a te asigura că articulaţiile sunt bine protejate. Dacă nu sunt strânse bine, articulaţiile nu vor fi bine susţinute, iar dacă sunt prea strânse, vor fi inconfortabile şi vor îngreuna circulaţia sângelui. Este normal să nu reuşeşti din prima. Şi mie mi s-a întâmplat. Încearcă! Vei găsi tensiunea potrivită.
Pentru a înţelege bine cele 2 metode de a le folosi, urmăreşte cele două videoclipuri din sfat. Nu ezita să le mai urmăreşti o dată, şi încă o dată, până îţi însuşeşti tehnica şi găseşti tensiunea potrivită pentru tine.
În principiu:
-Numărul din videoclip este o sugestie, depinde de mărimea mâinii.
-Ai grijă ca bandajul să nu aibă cute la folosire, fără a-l plia, pentru confort maxim şi o bună susţinere.
-Menţine degetele uşor depărtate când înfăşori bandajul, pentru a permite acestuia să se strângă atunci când strângi mâna şi astfel să ai stabilitate.
Primul video arată un bandaj ,,standard”, care se potriveşte cu modelul nostru de 2,5 metri, din poliester, un material mult mai flexibil decât bumbacul. Aceste bandaje sunt destinate unei utilizări mai uşoare, de tipul ,,sparring”. Cel mai important la această tehnică este înfășurarea bandajul în jurul zonelor potrivite, adică în jurul pumnului, a zonei de lovire şi a degetului mare.
Al doilea video arată un bandaj ,,încrucişat”, care se potriveşte cu modelul nostru de 3,5 metri, din bumbac, mult mai gros şi rigid decât modelul din poliester. Este un model care oferă mai multă susţinere, împiedicând la maxim articulaţiile să se mişte în timpul unui impact, şi care permite astfel o tehnică de ,,sparring” mult mai accentuată. Când înfăşori bandajul în jurul fiecărui deget, asiguri fiecărei articulaţii o mai bună susţinere.