Cauzele hiperhidrozei
Cu toate că transpirația excesivă nu este cauzată de evenimente naturale, precum efortul prelungit sau căldura, hiperhidroza este indusă de o serie de stimuli cauzați de anumite afecțiuni sau obiceiuri nesănătoase.
Din punct de vedere endocrinologic, transpirația abundentă poate fi cauzată de menopauză, hipertiroidism, hipoglicemie, sindrom carcinoid sau diabet. De asemenea, transpirația excesivă poate fi cauzată și de administrarea îndelungată a unor medicamente precum propranololul, opioizii, antidepresivele sau anumite tratamente medicamentoase din ordinul inhibitorilor.
Și bolile infecțioase pot cauza hiperhidroza. O persoană care se confruntă cu afecțiuni precum endocardita, insuficiența cardiacă sau tuberculoza va avea episoade foarte dese de transpirație excesivă, fără a depune un efort semnificativ, chiar și atunci când temperaturile nu sunt foarte ridicate.
În ceea ce privește bolile neurologice, Parkinson, leziunile cerebrale sau neuropatiile sunt principalele cauze ale transpirației excesive.