VACANȚA LA MARE: CE SPORTURI SĂ ÎNCERCI PENTRU UN PLUS DE ADRENALINĂ

VACANȚA LA MARE: CE SPORTURI SĂ ÎNCERCI PENTRU UN PLUS DE ADRENALINĂ

Explorează cele mai tari sporturi pe care le poți practica în vacanța ta la mare și fă-ți sejurul mai interesant! Lista e aici!

Ești pasionat de sporturile ce îți ridică nivelul de adrenalină, da și al zilelor petrecute la malul mării? Ce-ar fi să le combini pentru o vară de neuitat? Află din articolul de mai jos care sunt sporturile nautice ce îți oferă un boost de adrenalină și locațiile din România unde le poți practica.

Vara are un farmec aparte, mai ales când o petreci la malul mării, departe de grijile cotidiene. Dacă vrei o experiență de neuitat în vacanța de vară, care să-ți ridice nivelul de adrenalină, îți recomandăm să încerci sporturile nautice. Valurile mării se îmbină perfect cu soarele cald și creează cadrul perfect pentru o altfel de vacanță la mare. Recomandate tuturor pasionaților de sporturi extreme care își doresc să iasă din zona de confort, sporturile nautice pot fi practicate la orice nivel de experiență. Dar hai să descoperi mai multe într-un articol pregătit special pentru tine!

VACANȚA LA MARE: CE SPORTURI SĂ ÎNCERCI PENTRU UN PLUS DE ADRENALINĂ

SPORTURI NAUTICE PENTRU UN PLUS DE ADRENALINĂ

Dacă ai dat startul vacanței de vară la mare și vrei să încerci ceva cu totul diferit anul acesta, îți recomandăm sporturile nautice pe valurile mării. Indiferent de nivelul de experiență, că ai mai practicat astfel de sporturi sau că ești la prima încercare, sporturile pe apă îți vor oferi o senzație inedită, cu totul aparte. Iată care sunt recomandările noastre:

Kitesurfing, un sport care, așa cum sugerează și numele, presupune utilizarea unui zmeu special ce te ajută să “zbori” cu un surfboard pe apă. Cel mai important element al naturii de care ai nevoie pentru ca experiența să fie completă este vântul. Viteza vântului este esențială în acest sport. Ce presupune mai exact acest sport? Vei avea nevoie de o placă de surfboard și un zmeu pe care îl ridici treptat în timp ce te poartă peste valurile mării. Dacă ești la prima experiență de kitesurfing, vei avea nevoie de o instruire riguroasă ca să eviți accidentările.

Unde practicăm kitesurfing? Îți recomandăm zona dintre Mamaia și Năvodari, unde poți exersa acest sport datorită condițiilor meteo favorabile, de la vânt până la valuri moderate.

Parasailing este un alt sport pe care îl poți practica pe litoralul românesc. Aici zmeul este înlocuit de o parașută specială ce te ridică în aer când ești tras de o ambarcațiune. Astfel plutești deasupra apei pentru un boost de adrenalină de neegalat. Când practici parasailing trebuie să eviți zilele cu vânt puternic și valuri mari. Acest sport este și mai distractiv dacă îl încerci alături de prieteni.

Unde practicăm parasailing? Îți recomandăm să încerci acest sport pe un lac întins, special amenajat, așa cum este Lacul Siutghiol din Constanța, unde poți exersa indiferent de nivelul de experiență.

Schi nautic și wakeboarding, două sporturi similare, singura diferență fiind echipamentul. Schiul nautic presupune folosirea unor schiuri speciale, în timp ce pentru wakeboarding ai nevoie de o placă similară cu cea pentru snowboarding. În ambele cazuri ești tras pe apă de o ambarcațiune pentru o senzație de plutire. Poți încerca aceste sporturi atât pe mare, cât și pe lacuri amenajate.

Unde practicăm schi nautic și wakeboarding? Zona litoralului românesc creează cadrul perfect pentru aceste sporturi nautice, astfel că poți alege locația în funcție de preferințele tale, dar și de experiență.

Scufundările sau scuba diving, un sport nautic ce îți hrănește nu doar dorința de adrenalină, ci și curiozitatea. Scufundările sunt accesibile indiferent de nivelul de experiență și sunt ușor de practicat dacă îți dorești un sport care să îmbine relaxarea cu adrenalina. Acest sport presupune utilizarea unui echipament special și a tehnicilor de înot în și sub apă. Ce se întâmplă în timpul unei sesiuni de scufundări? Explorezi flora și fauna marină și ai șansa să descoperi o lume subacvatică izolată în adâncurile mării.

Unde practicăm scufundări? În largul Mării Negre, la distanță de țărmul turistic, ai șansa să descoperi o altă latură a mării. De asemenea, zona Cazinoului din Constanța ascunde ruine arheologice subacvatice, fiind astfel o locație pe care trebuie să o explorezi.

VACANȚA LA MARE: CE SPORTURI SĂ ÎNCERCI PENTRU UN PLUS DE ADRENALINĂ

ECHIPAMENTUL PENTRU SPORTURILE NAUTICE

Înainte să te lași purtat de val și gânduri direct pe malul mării, amintește-ți să alegi echipamentul de care ai nevoie. Sporturile nautice pot fi pe cât de fascinante, pe atât de periculoase dacă nu ești echipat corespunzător. Dacă practici oricare din sporturile de mai sus la o frecvență crescută, îți recomandăm să investești în propriul tău echipament. Dacă ești la prima experiență, poți închiria echipamentele necesare din locurile special amenajate de pe litoral.

Iată cum arată un echipament pentru sporturi nautice:
◾ Costumul de baie. Alege un model care se fixează bine pe corp și care îți oferă acoperire optimă.
◾ Vesta de salvare. Vesta este accesoriul indispensabil indiferent de nivelul tău de experiență.
◾ Surfboard sau schiurile nautice. În funcție de sportul pe care îl practici poți achiziționa propria ta placă și chingile de siguranță.
◾ Ochelarii de apă. Aceștia sunt un accesoriu esențial pentru protecție și confort indiferent de sportul nautic pe care îl practici.
◾ Încălțămintea de apă. Aceasta îți oferă un plus de confort și stabilitate pe placă. 

Vrei să găsești adrenalina în valurile mării? Încearcă sporturile nautice care ți se potrivesc cel mai bine și dă startul unei vacanțe la mare de neuitat.

Te-ar putea interesa:

CUM SĂ ÎȚI ALEGI COSTUMUL DE SURF

CUM SĂ ÎȚI ALEGI COSTUMUL DE SURF

ALEGEREA COSTUMULUI DE SURF : ÎN FUNCȚIE DE GROSIME ÎN FUNCȚIE DE CUSĂTURI ȘI DE FERMOARE ÎN FUNCȚIE DE NEOPREN CUM SĂ ÎȚI ÎNTREȚII COSTUMUL DIN NEOPREN

CUM SĂ ALEGI COSTUMUL DE SCUFUNDĂRI

CUM SĂ ALEGI COSTUMUL DE SCUFUNDĂRI

CE GROSIME SĂ ALEG PENTRU COSTUMUL MEU DE SCUFUNDĂRI ? CE MODEL DE COSTUM DIN NEOPREN SĂ ALEG ? CE MĂRIME SĂ ALEG PENTRU COSTUMUL DIN NEOPREN ? CUM SĂ ÎMI ÎNTREȚIN ȚINUTA DE SCUFUNDĂRI ?