2. Beneficiile unui antrenament hiit
În SUA, articolele de referință, privind beneficiile pentru minte și corp ale antrenamentelor fizice de intensitate și pe timp redus, au început să capete interesul publicului încă de la începutul anilor 90. Motivele: beneficiile pe care cei practicau antrenamente HIIT le resimțeau chiar de la primele sesiuni. Iată ce care sunt cele mai cunoscute și în prezent:
2.1. Timp redus pentru realizarea sesiunii de mișcare
Fie că urmezi un antrenament HIIT acasă sau la sală, termini seria de antrenamente mult mai rapid, comparativ cu alte rutine cardio. Astfel, economisești timp prețios, zi de zi, resursă pe care o poți redirecționa apoi către alte pasiuni.
Ideea de a petrece o oră în sala de antrenamente, mai ales atunci când urmează să mergi la job, te poate determina să îți pierzi concentrarea asupra exercițiilor pe care le ai în plan. Ei bine, o serie de exerciții HIIT pentru slăbit se realizează în 20 de minute, apoi ziua poate începe.
2.2. Mai multe calorii arse, mai puțină masă musculară pierdută
Una dintre principalele mari probleme ale exercițiilor cardio pentru slăbit are legătură cu pierderea unui număr însemnat de calorii, dar și reducerea masei musculare, proces cauzat de eliminarea apei (prin transpirație).
Mușchii sunt formați într-o mare pondere din apă, ce se elimină în urma depunerii unui efort cardio considerabil. În cazul unei sesiuni High-Intensity Interval Training, nu doar că vei arde suficient de multe calorii / antrenament, dar vei și crește masa musculară.
2.3. Arderea caloriilor continuă și după antrenamentul HIIT
Un antrenament intensiv de slăbire HIIT îți pune corpul în alertă: timp de 24 de ore, odată cu încheierea sesiunii de antrenamente, organismul tău încă arde grăsimi și calorii. Așadar, dacă ți-ai propus să revii la o greutate considerată optimă, pentru anii tăi și înălțimea pe care o ai, antrenamentul HIIT poate fi o soluție eficientă, în acest sens.
2.4. Efecte benefice asupra sistemului cardiovascular
Un antrenament HIIT la sală sau acasă are efecte beneficii atât asupra funcționării inimii, cât și a întregului sistemul de vene și artere, prin care sângele este pompat către zonele vitale ale organismului tău.
Prin mișcare, contribui la dezvoltarea unei inimi mult mai puternice, așadar, prin consecință, la obținerea unui nivel de sănătate mult mai bun. Dacă îți dorești să afli mai multe despre posibilele exerciții din cadrul unui antrenament HIIT pentru începători, continuă să citești.
2.5. Antrenamentul HIIT te motivează să continui
Dacă ai deja un plan de exerciții pentru slăbit, îți recomandăm să adaugi în rutina zilnică de antrenamente și seriile de mișcare HIIT. Te vei bucura să observi rezultate vizibile, chiar după primele săptămâni, așadar, vei fi motivat să continui.
Mai mult decât atât, seriile scurte de mișcare, alternate cu pauze pe intervale reduse, sunt percepute ca fiind mult mai ușor de finalizat, comparativ cu alte tipuri de exerciții cardio, desfășurate pe intervale de timp lungi și foarte lungi.
2.6. Un tonus mental mai bun cu fiecare sesiune terminată
Fie că execuți un antrenament HIIT cu greutăți, sau un antrenament HIIT pe bicicleta medicinală, în urma efortului depus, organismul este stimulat să producă endorfine, sau “hormonul fericirii”.
Acesta este și motivul pentru care, după o sesiune de mișcare intensă cardio, te simți mult mai bine, din punct de vedere mental. Antrenamentul HIIT este recomandat nu doar celor care își doresc un plan de exerciții pentru slăbit, dar și persoanelor care se confruntă cu niveluri variabile de anxietate sau depresie.