3. Ce trebuie să știi înainte să începi antrenamentul
Înainte de a începe orice tip de exercițiu, trebuie să te asiguri că te hidratezi, nu ai o stare de oboseală, nu te simți rău și condiția ta fizică permite efectuarea acestora. Dacă vei face exercițiile în aceste condiții, vei resimți o accentuare a stării de epuizare, ceea ce te va face să închei antrenamentul foarte rapid, fără a avea niciun beneficiu în final. Este, de asemenea, foarte important să porți îmbrăcăminte în care te simți comod, cu un material ce lasă pielea să respire.
Pentru a face un antrenament corect, nu încerca să te forțezi în a face foarte multe exerciții sau unele dificile încă de la început și nu continua exercițiul dacă simți că ai obosit, ci ia o pauză și hidratează-te pentru a putea continua antrenamentul. Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să te suprasoliciți. Exercițiile complicate, ce au nevoie de o condiție fizică foarte bună, trebuie adăugate treptat, nu făcute la începutul antrenamentului, când corpul nu este pregătit încă, dar nici la sfârșit, deoarece atunci corpul este deja obosit. Începe cu exerciții ușoare, apoi alternează cu unele gradual mai solicitante, revenind la cele ușoare spre sfârșitul antrenamentului.
Pentru a te motiva să lucrezi atât cât ți-ai propus, poți apela la trucuri mici: urmărește ceva la televizor, ascultă muzică sau antrenează-te alături de cineva cu care poți relaționa. Astfel, antrenamentul nu ți se va părea deloc greu și nu te vei concentra pe faptul că ai putea obosi, ceea ce te va face să continui să te antrenezi cu plăcere.
După cum ai aflat, folosirea bandei de alergare oferă o mulțime de beneficii și poate fi folosită atât de începătorii, cât și de avansați. Este o metodă simplă de a antrena întreg corpul, a-l tonifia și întări. Datorită setărilor pe care le poți face aparatului, ai la dispoziție un număr mare de exerciții care te vor ajuta să te menții în formă.