Când să consum batonul mic dejun?
Batonul înlocuiește micul dejun și se consumă cu 1 oră și 30 de minute înainte de un efort de anduranță, fie că este vorba de alergare, drumeție, ieșire cu bicicleta etc. Dacă antrenamentul sau competiția sportivă se desfășoară în plină după-amiază, îl poți consuma ca gustare.
Rețetă creată de nutriționist
Pentru a răspunde nevoilor sportivilor, rețeta batonului a fost creată cu ajutorul unui nutriționist.
Rezultatul: 2 batoane conțin tot ce este nevoie, pentru a nu simți oboseala în timpul unui sport de rezistență. În plus, batonul este eficient și natural. Puține ingrediente, dar eficiență optimă.
Un baton mic dejun ușor de digerat
Digestia este importantă în timpul unui sport de rezistență. Textura batonului este densă, ceea ce ajută la digestie. Iată explicația: în timpul mestecării se secretă salivă. Aceasta ajută la comprimarea alimentelor și conține enzime, care contribuie la procesul de digestie. În această rețetă am adăugat și ananas liofilizat, care conține enzime.
Informații despre ingrediente
Baton mic dejun fabricat în Spania. În ceea ce privește materia primă, am selectat produsele cele mai potrivite și durabile, în funcție de locul de producție.
La ce folosesc toate aceste ingrediente?
- Miere, fulgi de ovăz fără gluten și sirop de orez pentru energie.
- Proteine din mazăre.
- Cacao și fulgi de ciocolată, pentru gust. (versiunea cu ciocolată)
- Migdale pentru gust și pentru aportul lor de proteine și lipide bune
- Ananasul liofilizat pentru a facilita digestia
- Magneziul și vitaminele B6 și B12 pentru a reduce oboseala. - Vitamina C este un antioxidant, iar vitamina B1 contribuie la un metabolism energetic normal.
Importanța mestecatului
Trebuie să recunoaștem că în dimineața dinaintea unei curse, mâncarea este o necesitate și nu neapărat o plăcere. Batonul mic dejun, chiar dacă nu se aseamănă în textură cu o pastă de fructe, se mănâncă ușor. Proteinele din mazăre (ușor crocante) vă dau poftă de mâncare în timp ce le mestecați, dar activează și enzimele digestive și procesul de digestie.
Crearea batonului: o adevărată provocare
Am făcut mai multe încercări, pentru a obține produsul dorit.
Formatul batonului: 40 g în loc de 80 g, deci 2 batoane pentru un mic dejun complet.
După cum spune Juliette, inginerul de produs, acest produs a reprezentat o provocare. O provocare depășită cu brio?Tu trebuie să ne spui asta.
Valoare nutrițională
Declarație nutrițională: 100 g - 40 g (pentru o porție)
Valoare energetică: 1742 kJ, 416 kcal - 697kJ, 166 kcal
Grăsimi: 17 g - 6,8 g
dintre care acizi graşi saturaţi: 5,6 g - 2,2 g
Glucide: 47 g - 19 g
din care zaharuri: 23 g - 9,2 g
fibre: 9,5 g - 3,8 g
Proteine: 14 g - 5,6 g
Sare: 0,58 g - 0,23 g
Vitamina C mg 30 (37,5%*) - 12 (15%*)
Vitamina B1 mg 0,41 (37,5%*) - 0,17 (15%*)
Vitamina B3 mg 6,0 (37,5%*) - 2,4 (15%*)
Vitamina B6 mg 0,53 (37,5%*) - 0,21 (15%*)
Magneziu mg 141 (37,5%*) - 56,3 (15%*)
*% aport zilnic de referință.