O pastă de curmale certificată bio
Pasta bio de curmale este certificat bio, în toate etapele sale de fabricare, prin etichete Écocert® (pentru noi) și Certifood® (pentru furnizorul nostru spaniol). Baton care conține 72.5 % fructe (afine) sau 65% fructe (cacao).
Pasta bio de curmale este potrivită pentru tipul meu de practică sportivă?
Pasta de curmale este potrivită pentru sportivii deja obișnuiți, cei care-și doresc să încerce o alimentație bio sau pentru cei care au intoleranță sau sunt sensibili la gluten. Ambalaj cu deschidere ușoară. Se mestecă mai bine datorită semințelor de floarea soarelui și de in, care fac din acest baton sursa perfectă de nutrienți pentru eforturi mai mari de 3 ore. De altfel, curmalele sunt fructe bogate în glucide și care se digeră bine, fiind perfect adaptate alimentației sportive (ciclism, trail running, triatlon etc.).
Vitamine
Pentru ca pasta să aibă proprietăți antioxidante (pentru a combate oboseala musculară), voiam să adăugăm inițial vitamina C. Dar aceasta este considerata un aditiv, iar aditivii sunt interziși în produsele bio. Astfel a trebuit să găsim o alternativă care să fie la fel de eficientă. Așadar, am ales acerola: bogată în vitamina C, aceasta ne-a permis să obținem un produs la înălțimea așteptărilor noastre!
Informații despre ingrediente
„Pentru a reduce impactul asupra mediului, am optat pentru ingrediente ale căror origini sunt logice. Altfel spus, climatul trebuie să permită și să fie propice cultivării ingredientelor în cauză” explică Juliette, inginer de produs. Putem confirma că originea curmalelor este Tunisia, iar acerola provine din Brazilia și este prelucrată în Europa!
Importanța mestecatului
Ei bine, imaginați-vă că mestecarea activează enzimele digestive, și, prin urmare, digestia. Proces vital, uneori perturbat în timpul activității fizice.
Mai mult! Deoarece știm că mestecatul nu este tocmai simplu în timpul efortului, am adăugat pastei de curmale și semințe de in și floarea-soarelui, pentru a ușura mestecarea. În plus, aceste semințe sunt foarte gustoase și dau produsului un efect crocant.