Pasta de curmale fără gluten este potrivită pentru tipul meu de practică sportivă?
Ambalaj cu deschidere ușoară. Se mestecă mai bine datorită semințelor de floarea soarelui și de in, care fac din acest baton sursa perfectă de nutrienți pentru eforturi mai mari de 3 ore. Curmalele sunt fructe bogate în glucide și care se digeră bine, fiind adaptate alimentației sportive (ciclism, trail running, triatlon etc.).
Vitamine
Pentru ca pasta să aibă proprietăți antioxidante (pentru a combate oboseala musculară), voiam să adăugăm inițial vitamina C. Or, aceasta din urmă este considerată un aditiv, prin urmare am fost nevoiți să găsim o alternativă care să fie în același timp eficientă.
Așadar, am ales acerola: bogată în vitamina C, aceasta ne-a permis să obținem un produs la înălțimea așteptărilor noastre!
Importanța mestecatului
Ei bine, imaginați-vă că mestecarea activează enzimele digestive, și, prin urmare, digestia. Proces vital, uneori perturbat în timpul activității fizice.
Mai mult! Deoarece știm că mestecatul nu este tocmai simplu în timpul efortului, am adăugat pastei de curmale și semințe de in și floarea-soarelui, pentru a ușura mestecarea. În plus, aceste semințe sunt foarte gustoase și dau produsului un efect crocant.
Valoare nutrițională
Valori nutriţionale:100 g | 40 g (=1 baton)
Valoare energetică: 361 kcal - 1521 kJ | 108 kcal - 456 kJ. Grăsimi: 8,3 g / 2,5 g, dintre care acizi grași: 0,9 g | 0,3 g, Glucide: 61 g | 18 g , dintre care zahăr: 46 g | 14 g.
Proteine: 6,0 g | 1,8 g.
Sare: <0,01g | <0,01g
Vitamina C: 40 mg (50%)* / 12 mg (15%)*
*% aport zilnic de referință.