Unde este fabricată încălțămintea de trekking?
Modelul TREK este fabricat în Uniunea Europeană, mai exact în România, într-o fabrică specializată în producția de bocanci de trekking.
Pentru ce tipuri de trasee sunt potriviți bocancii?
Acești bocanci de trekking sunt potriviți pentru traseele ușoare, cu diferență mică de nivel.
Avantajele și dezavantajele cizmelor din piele
Avantage:
- Materialele sintetice sunt ușoare și flexibile, asigurând confort imediat. - Materialele sintetice asigură o bună ventilare (aceste modele din material sintetic sunt mai potrivite pentru vară).
Dezavantaje: - Pentru a rezista la apă, acest material trebuie combinat cu o membrană impermeabilă (ceea ce este valabil pentru toate modelele de bocanci de trekking Forclaz).
- Impermeabilitatea trebuie întreținută în timp, prin tratamente temporare.
Talpă cu tehnologie Contact®
Aderența și stabilitatea tălpii este certificată contact®.
Sunt necesare teste în laborator pentru evaluarea coeficientului de aderență pe diferite suprafețe (netede, aspre, uscate, umede). Pentru a valida testele, am evaluat calitățile tălpii pe trasee montane de 500 km, folosind un grup de practicanți. Crampoanele bocancilor oferă, de asemenea, aderență potrivită pentru terenul umed.
Nivelul de impermeabilitate
Bocancii sunt validați prin testul de impermeabilitate, fiind supuși la 10 000 de flexiuni repetate sau 15 km de mers în apă până la jumătatea bocancilor. Acest lucru asigură un foarte bun nivel de impermeabilitate.
Evaluarea noastră indică un nivel de 3/5, care asigură o impermeabilitate de 6 ore în timpul unei drumeții pe ploaie.
Informațiile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.
Prelungirea impermeabilității
Chiar dacă acest model este prevăzut cu o membrană impermeabilă (impermeabilă-respirantă), se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray de reimpemeabilizare, care îmbunătățește hidrofobia și protejează de petele de pe exterior. Este vorba despre reactivarea hidrofobiei materialului exterior (apa se prelinge și nu se infiltrează). Pulverizați inclusiv pe cusături. (apa adoră cusăturile!)
Etapele întreținerii bocancilor
1. Utilizați o perie și/sau un burete pentru curățare: înlăturați resturile de pământ sau noroi. 2. A se lăsa la uscat în aer liber, departe de o sursă de căldură. 3. Se agită tubul de spray de impermeabilizare.
4. Pulverizați pe produs la o distanță de 25 cm.
5. Lăsați să acționeze cel puțin 10 minute.
Atenție: Nu frecați și nu ștergeți.
Creșterea impermeabilității bocancilor cu ajutorul parazăpezilor
Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară. Pentru a păstra pielea picioarelor uscată cât mai mult timp, este recomandată utilizarea parazăpezilor impermeabile, care protejează partea de sus a bocancilor de infiltrarea apei, a pietrelor sau a nisipului. Acest model de bocanci se poate purta cu parazăpezile de trekking MT500 negre (8347880).
Alegerea mărimii
Pentru drumeție, nu ezitați să alegeți o mărime mai mare decât cea pe care o purtați în mod normal, pentru a evita astfel lovirea degetelor de vârful bocancului, în timpul coborârii. Recomandări: mențineți unghiile scurte și verificați înainte de coborâre ca șireturile să fie suficient de strânse pentru a împiedica piciorul să alunece spre vârful bocancului.
Etapele probării bocancilor
Pentru a alege corect încălțămintea: 1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați cele două puncte de confort importante: orientarea vârfului şi călcâiului în coborâre. 4. Ridicați-vă și faceți câțiva pași. 5. Încercați mai multe mărimi și modele. 6. În timpul primelor drumeții, încălțămintea se va adapta la forma piciorului.
Testele de impermeabilitate realizate pentru acest model
Bocancii sunt testați în laborator, aplicând următoarele 2 teste. Test 1: Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață (efectul ar fi același ca în cazul unei camere de aer perforate). Test 2: Datorită piciorului mecanic care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza mii de flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintei.
5 niveluri de impermeabilitate
Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
- 2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
- 10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
- 30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
- 50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
- 100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).