Informații tehnice
Sistem de prindere a șireturilor Micro cârlig
Protecție pietre din cauciuc foarte rezistent 360°
Membrană impermeabilă și respirană HDry®. Talpă intermediară din poliuretan (PU) flexibilă;
Inserție la călcâi, din poliuretan, în două culori (PU);
Talpă exterioară: Talpă Vibram® Mulaz cu crampoane groase și adânci. Căptușeală: piele + textil.
Material față: Piele nubuc de căprioară 2,2 - 2,4 mm hidrofug + material foarte rezistent Matryx®
Greutate: 1454 g
Mărime medie și mare
Fabricați în Europa
Produs fabricat în Europa.
Toți bocancii Forclaz sunt fabricați în Europa.
Modelul TREK este fabricat în Uniunea Europeană, mai exact în România, într-o fabrică specializată în producția de bocanci de trekking În fabrica Rekord se folosesc exclusiv adezivi pe bază de apă, fără solvanți chimici. Majoritatea materialelor provin de pe piața europeană.
Pentru ce tipuri de trasee sunt potriviți bocancii?
Acest model de bocanci este folosit, în general, la altitudini ridicate sau în zone izolate și abrupte, unde itinerariul se află pe traseu sau în afara lui, adesea pe pante abrupte. Zonele cu pietre, zăpadă și denivelări se află la o înălțime de peste 1000 m, fiind întâlnite în trasee de peste 5 ore.
Bocanci cu cârlige pentru șireturi
Permit separarea legării șireturilor din partea de jos, de partea superioară. Acest lucru permite o bună ajustare a strângerii șireturilor la forma piciorului, pentru a asigura mai multă sau mai puțină libertate de mișcare la nivelul gleznei. Pentru a bloca această primă strângere a șireturilor din partea de jos, realizați un nod simplu la nivelul gleznei, iar apoi folosiți cârligele bocancilor.
Toți bocancii noștri de trekking oferă această posibilitate.
Aderența și stabilitatea tălpii este certificată prin tehnologia VIBRAM®.
Talpa aderentă este etichetată VIBRAM®, oferind o aderență excelentă pe orice teren, uscat sau umed, pâmânt sau rocă. Aceasta asigură aderență optimă pe teren umed sau uscat. Talpă de lățime mică,nu se va îndoi cu ușurință pentru a fi suficient de eficientă de îndată ce traseul de urcare devine mai abrupt. Talpă concepută pentru drumeții tehnice.
De ce am ales tehnologia MATRYX® ?
Rezistența în timp a tehnologiei MATRYX® este incontestabilă. Conceperea în Franța și structura unor materiale textile concepute din fire de poliester reciclate contribuie la implicarea noastră în dezvoltarea de produse durabile. Pentru mai multe informații: https://www.matryx-textile.com/.
De ce să aleg tehnologia Matryx®? Un material textil foarte tehnic și rezistent.
Partea din jurul gleznei este din material marca Matryx® EVO, un material cu căptușeală integrată. Component tehnic dintr-un lanț PA acoperit cu PU 550 dtex și un cadru PA acoperit cu PU 550 dtex. Căptușeală PES 167 dtex
Fire de aramidă pe toată suprafața exterioară, pentru o susținere bună.
Pentru mai multe informații: https://www.matryx-textile.com/en/
Copiază acest link și inserează-l în bara de căutare.
Ce este sistemul de 3 puncte de prindere? Un sistem eficient ce asigură o susținere optimă a gleznei.
Prindere în 3 puncte. Partea de sus a șireturilor are punte de legătură cu talpa și călcâiul. Acestea asigură un echilibru optim între ajustare, flexibilitate și susținere. Acest sistem permite ajustarea automată a prinderii din zona călcâiului și a piciorului la atingerea cu pământul din timpul coborârii sau urcării, fără a bloca prea tare glezna.
Sistem de prindere cu șireturi Micro cârlig integrat
Sistem de prindere cu șireturi Micro cârlig,
constituit din 2 elemente metalice (aliaj metalic + zinc) obținute în urma turnării sub presiune. Cârligul central este din alamă. Acest sistem protejează șireturile de abraziune și de rupere. Din punct de vedere mecanic, aceste caracteristici permit ajustarea presiunii exercitate asupra piciorului și asigurarea unei prinderi fixe și treptate.
Tehnologia HDry®
Încălțămintea cocepută cu tehnologia HDry® are un nivel mai mare de impermeabilitate respirabilitate și izolare. Membrana impermeabilă și respirantă este laminată pe partea interioară și nu are cusături sau goluri pe unde ar pătrunde apa. Membrana impermeabilă foarte subțire și metoda unică de laminare permit o ajustare precisă, asigură lejeritate și țin încălțămintea uscată pe tot parcursul zilei.
Nivelul de impermeabilitate
Impermeabilitatea bocancilor a fost testată la 50 000 de flexiuni, adică 20 km - 8 ore de mers prin apă până la gleznă.
Evaluarea noastră indică un nivel de 4/5.
Informațiile legate de testele realizate pentru validarea impermeabilității se regăsesc mai jos.
Se pot utiliza colțari la acești bocanci?
Acest model de bocanci permite utilizarea exclusivă a colțarilor cu legături. Rigiditatea a fost adaptată pentru a permite utilizarea colțarilor cu legături, garantând în același timp un confort foarte bun în timpul mersului. Recomandare colțari:
Link colțari cu legături pentru alpinism https://www.decathlon.ro/coltari-caiman-10-2-legaturi--id_8212786.html
De ce să alegeți un model din piele? Avantaje și dezavantaje
Avantaje: foarte moale, rezistentă și impermeabilă. împiedică pătrunderea apei în încălțăminte.
Pielea este respirantă (datorită porilor naturali), dar mai puțin respirantă față de o încălțăminte sintetică, la temperaturi mari. Utilizarea pielii nubuck asigură mai multă respirabilitate, dar este și mai sensibilă la ploaie.
Dezavantaje: Trebuie hidratată și tratată pentru a-și menține impermeabilitatea.
Cum se prelungește impermeabilitatea?
Pentru piele, se recomandă utilizarea unei creme rezistente la apă, pentru a hrăni, a preveni uscarea (crăparea), a IMPERMEABILIZA și pentru a o proteja de pete.
1/ Periați pentru a întreține frumos pielea ( https://www.decathlon.ro/perie-curatare-incaltaminte--id_8551990.html ). 2 / Ceruiți pentru reimpermeabilizarea pielii ( https://www.decathlon.ro/crema-incaltaminte-piele--id_8229704.html)
Cum întrețineți bocancii de piele?Acestea sunt cele 6 etape pe care trebuie să le respectați
1. Scoateți șireturile, pentru a evita să le murdăriți. 2. Periați când sunt uscați pentru a îndepărta praful și orice particule lipite de piele.Esențial pentru a evita lipirea impurităților prin aplicarea unui strat nou de cremă.3. Ungeți pielea cu o perie, pentru a pătrunde adânc în toate cusăturile, spațiile 4. Ștergeți crema în exces cu o cârpă moale.5. Frecați ușor pentru a conferi materialului un aspect strălucitor. 6. Puneți șireturile înapoi!
Bocanci impermeabili sau parazăpezi? Nu trebuie neapărat una sau cealalta.Parazăpezile asigură protecție suplimentară.
Impermeabilitatea este pusă la îndoială atunci când apa pătrunde în încălțăminte prin partea superioară. Pentru a păstra pielea picioarelor uscată cât mai mult timp, este recomandată utilizarea parazăpezilor impermeabile, care protejează partea de sus a bocancilor de infiltrarea apei, a pietrelor sau a nisipului. Moodelul de parazăpezi potrivit pentru acești bocanci:
PARAZĂPEZI TREKKING TREK500 NEGRU (cod: 8347880)
Cum este menținută impermeabilitatea bocancilor din piele?
Ploaia și umiditatea, spre deosebire de ceea ce s-ar putea crede, sunt departe de a fi ceva banal.Prin cădere, picăturile de apă absorb și acumulează toată poluarea sau murdăria din atmosferă lor și pot deteriora pielea bocancilor.Spray reimpermeabilizare încălțăminte, îmbrăcăminte (cod: 8640816)
5 niveluri de impermeabilitate
Testele noastre verifică 5 niveluri de impermeabilitate:
2 000 flexiuni (aproximativ 4 km, 30 min de mers);
10 000 flexiuni (aproximativ 10 km, 3 ore de mers);
30 000 flexiuni (aproximativ 15 km, 6 ore de mers);
50 000 flexiuni (aproximativ 20 km, 8 ore de mers);
100 000 flexiuni (aproximativ >20 km, 24 ore de mers).
Test de impermeabilitate
Sunt realizate două teste în laborator:
Test 1 / Noi testăm eficiența membranei scufundate în apă, sub presiune de aer, verificând absența bulelor la suprafață. Test 2 / Datorită mecanicii care simulează mersul, bocancii sunt scufundați în apă, pentru a realiza cele mai bune flexiuni, în scopul de a verifica impermeabilitatea încălțămintea.