Intuitivă și pedagogică
Pentru a te ajuta să practici pe mai multe tipuri de valuri, lucrăm să facem produsele noastre cât mai intuitive posibil și să integrăm instrucțiuni.
De aceea, acest bodyboard este prevăzut cu o punte ergonomică ce îți va permite să te așezi spontan în poziția corespunzătoare.
Indicațiile privind mărimea utilizatorului și mărimea valurilor sunt precizate pe placă.
Un cod QR pe partea inferioară îți va permite să ai acces la tutoriale și alte informații utile: întreținere, a doua viață etc.
Cum să alegi mărimea unui bodyboard ?
Mărimea bodyboard-ului influențează direct stabilitatea și manevrabilitatea acestuia.Este necesar ca acesta să fie adaptat la greutatea utilizatorului. Acest bodyboard 100 este disponibil pe 3 mărimi, în funcție de înălțimea utilizatorului:
Mărime 36" dacă măsori între 1,25m și 1,45m.
Mărime 39" între 1,45m și 1,65m.
Mărime 42" între 1,65m și 1,85m.
Un bodyboard prea mic nu va pluti suficient, așadar vei rata valuri. Un bodyboard prea mare va fi mai greu de manevrat.
Concepem produsele bodyboard în funcţie de 4 niveluri de practică: familiarizare, nivel începător, mediu şi avansat.
- Familiarizare: apă până la nivelul buricului, fără labe de înot, valuri <50cm, propulsare cu picioarele pe sol. Prioritate la descoperirea primelor senzații (plăci bodyboard cu mânere). -Nivel începător:viraje uşoare în valuri <1m, propulsare cu labele de înot. Prioritate are învăţarea sportului. -Nivel mediu:valuri de până la 1,50m, viteză mai mare şi realizarea de trick-uri (360°, El Rollo). - Nivel avansat:toate tipurile de valuri, realizare trick-uri, chiar și în aer (ARS, 360°, tube...).
Construcție adaptată utilizatorilor cu greutatea și condițiile de utilizare adaptate: nivel începător.
Acest bodyboard este conceput pentru începători, pentru valuri de până la 1m. Acesta a fost testat și validat în aceste condiții, de către practicanți de toate nivelurile.
Dacă este utilizat în valuri de peste 1m, riscă să se deterioreze: spargere, îndoire. În acest caz, alegeți bodyboard-urile 500 sau 900.
Partea de dedesubt al acestor bodyboard-uri permite o mai bună alunecare și rezistență.
Semnele de uzură, în afară de spargere, se pot repara cu ajutorul produselor de pe decathlon.ro
Stiaţi că..? Utilizarea labelor de înot vă asigură prinderea de 2-3 ori a mai multor valuri!
În ocean, atunci când apa depășește buricul, este complicat să prinzi valurile fără labe de înot.
Nu este posibil să te propulsezi singur, împingându-ți picioarele pe sol pentru a prinde impulsul valului, iar vâslitul cu brațele este adesea insuficient.
Pentru a descoperi bodyboard-ul în bune condiții, pentru un progres optim și o siguranță îmbunătățită în fața curenților, îți recomandăm să utilizezi labe de înot pentru bodyboard.
Poziţionarea corectă pe bodyboard vă asigură o alunecare bună în valuri
Nose bumpers permit o bună aderență a mâinilor.
Când prinzi un val, pune mâinile în față și arcuiește pieptul pentru a maximiza flotabilitatea și puterea produsă de picioarele tale (palmate, desigur!)
Pentru a te deplasa spre stânga, ține mâna stângă în față (mâna, cotul și spatele trebuie să fie aliniate, brațul la 90°) și deplasează-ți mâna dreapta pe șina dreaptă, până la mijlocul plăcii.
Ține piciorul stâng de-a lungul plăcii pentru a ține direcția.
Și invers pentru a merge la dreapta.
Sfaturi pentru a evita iritaţiile şi pentru a avea aderenţă pe placă
Pe val, placa de bodyboarding se utilizează pe lung.
Este important să porți o bluză anti-UV sau un combinezon în funcție de temperatura apei, pentru a evita iritațiile (dureroase) de la nivelul abdomenului și brațelor.
Pentru o bună aderență pe placa de bodyboarding, se recomandă ceruirea în fața plăcii, pe laterale (șine) și pe partea inferioară. Ceara se adaptează în funcție de temperatură și se vinde separat la raionul de surf.
A se relua ceruirea înainte de fiecare utilizare.
Reguli de comportament şi siguranţă în apă - Partea 1.
Bodyboard-ul este un sport fantastic, care presupune respectarea unor reguli fundamentale, pentru plăcerea și siguranța tuturor. 1- Informați-vă în legătură cu caracteristicile locului în care urmează să practicați: curenți, stânci, maree, mărimea valurilor, numărul de persoane din apă.
2- Nu vă supraestimați nivelul și alegeți un loc unde condițiile de practică sunt adaptate pregătirii dumneavoastră.3- Practicați cu echipamentul adaptat:coardă, labe înot și placă în stare bună, combinezon.
Reguli de comportament şi siguranţă în apă - Partea 2.
4- Respectaţi regulile de prioritate în valuri: prioritate faţă de persoana aflată în curenţi puternici.
5- Ocoliţi zona curenţilor puternici când vă îndreptaţi spre vârf, pentru a nu tăia calea unui alt practicant. 6- Utilizaţi labe de înot, dacă nivelul apei depăşeşte nivelul şoldurilor.
7- Dacă nu utilizaţi labe de înot, se recomandă practicarea în zone sigure. 8- Practicați bodyboarding în grup.
A nu se lăsa sub tensiune.
Când nu este utilizată, nu expuneți placa la soare sau la temperaturi >50°C. Protejați placa într-o husă, la umbră și acoperiți-o cu un prosop de culoare deschisă.
A nu se lăsa în maşină, la căldură.
În caz de expunere replungită la soare, pot apărea bule pe placă sau se poate deforma.
Recomandări pentru repararea plăcii
În ciuda grijei pe care o avem în procesul de concepere al produsului, se poate întâmpla ca spuma să se desprindă sau să se perforeze.În acest video găsiți toate informațiile care vă vor permite să reparați micile defecte și să prelungiți durata de viață a produsului. https://www.youtube.com/watch?v=DFTUqJ6P7UE
Dimensiuni
36": 92 cm X 47,4 cm X 5,7 cm
39": 100 cm X 50,9 cm X 5,7 cm
42": 107cm x 54,5cm x 5,7cm