Sistem de strângere clasic
Strângerea încălțămintei este eficientă datorită șiretului și a unui sistem de blocare ușor de manevrat. Strângerea exterioară se face cu un șiret clasic ușor de utilizat pentru toți și care permite personalizarea strângerii în funcție de conformație și de nevoile fiecăruia.
Flex/rigiditate
Flexul flexibil a fost alegerea noastră. Acesta asigură confort în timpul utilizării, reduce oboseala fizică și vă permite să profitaţi din plin de ziua petrecută pe pârtie.Ajută utilizatorul începător să își găsească poziția potrivită pe snowboard: glezne flexionate, pentru a nu avea gambele rigide.
Gambele trebuie flexionate atunci când utilizaţi placa de snowboard. Nu este potrivită inițierea cu o pereche prea rigidă.
Adăugare Flex Up
Flex Up (8600870) a permis boots-ilor să fie mai rigizi cu 2 puncte de flex din 10 (cu flex up, acești bootsi noi obțin o rigiditate de aproximativ 5/10). Este un accesoriu din plastic 100% reciclat, ce se inserează în limba boots-ilor de snowboard Decathlon, disponibili începând cu sezonul 2022/23. Sunt prevăzuți cu un buzunar în lateral, în partea de sus.
Elementul Flex Up este practic în timp: atunci când bootsii devin mai moi, cu acest accesoriu le poți da o a doua viață.
Susţinere călcâi: gheată interioară nivelul 1(/3)
Susținerea piciorului este un element esențial în snowboard, pentru a manevra mai bine placa (fie că este vorba de piciorul în gheata interioară sau gheata interioară în încălțăminte). Gheata interioară nivel 1 dispune de 4 avantaje:
1.Gheată interioară termoformabilă de acasă
2. Spumă la nivelul maleolei „Confort Heel Pad”
3. Concept de strângere în 4 puncte
4. Bandă velcro în partea superioară a ghetei interioare
1. Termoformare autonomă.
Termoformarea se poate realiza doar într-un cuptor electric de 56 x 60 x 56 cm. A nu se realiza într-un cuptor pe gaz.
1. Termoformare autonomă
1.Încălzește cuptorul la 80°C
2. Îndepărtează branțurile și așază gheata interioară pe o tavă cu hârtie de copt
3. 3. Aşteptaţi 15 minute
4. Reintrodu branțurile, încalță ghetele interioare cu o pereche de șosete de schi-snowboard și strânge-le (nu prea tare)
5. Încalță bootsii și strânge-i bine la 5. Așteaptă 15 minute, nemişcat
Se poate relua procesul dacă este necesar.
Folosiți doar un cuptor electric 56x60x56 cm.
2. Spumă la nivelul maleolei ”Confort Heel Pad”.
Spumă la nivelul maleolei pentru umplerea golurilor anatomice deasupra şi în spatele maleolei, pentru oprirea călcâiului.
Şoseta nivelul 1 dispune de spumă cu grosimea de 10 mm.
Asigură susținere la călcâi. La viteză mai mare se consumă mai multă energie, de aceea este necesară mai multă susținere. Spuma Confort Foam îndeplinește această nevoie, asigurând confort maxim.
3. Strângere gheată interioară în ”4 puncte”.
O strângere în 4 puncte permite o susținere optimă a piciorului. Aceasta blochează piciorul în mod distribuit, în jurul gleznei.
4. Bandă cu arici în zona superioară a ghetei interioare.
Partea superioară a ghetei este prevăzută cu benzi velcro, pentru susținere a limbii în timpul mișcării picioarelor.Astfel, susținerea piciorului este mai durabilă de-a lungul întregii zile.
Branț
Talpa interioară este plată. Asigură confort şi izolare termică. Pentru o bună aşezare a piciorului: - cumpăraţi o talpă preformată la nivelul boltei plantare şi a călcâiului; - cumpăraţi o talpă termoformabilă. Cea mai performantă soluţie.
Talpă: aderență, amortizare şi izolare termică.
Noua talpă Ultralight este formată exclusiv din spumă EVA.Spuma EVA este un material ușor, format din 80 % aer. Rezistă la abraziune, păstrându-și proprietățile de amortizare. Asigură protecție optimă împotriva frigului. În plus, aceasta este prevăzută cu crampoane mari, pentru a asigura aderență bună. Fiind depărtate unele de celelalte, acestea asigură o evacuare ușoară a zăpezii.
Alegerea mărimii
1.Încalță bootsii.
2. Strânge bootsii
3. Ridicați-vă în picioare.
4. Verificați dacă simțiți presiune la nivelul vârfului degetelor.
5. Flexionați picioarele, sprijinindu-vă spre față.