De ce o centură evolutivă?
Produsele Tiswim sunt ideale pentru inițierea acvatică a copiilor. Grație modularității, această centură evolutivă îi permite copilului să se bucure de deplasările în apă și să învețe primele mișcări de înot, în deplină siguranță.
Cele 3 modalități de utilizare
Pas 1/ Pentru început, Tiswim se va folosi și cu restul accesoriilor (aripioare + centură). Pas 2/ Doar aripioare pentru a se deplasa în apă în poziția verticală. Pas 3/ Descoperirea poziției de înot (orizontală) și primele mișcări de înot.
Cum se reglează centura în poziție ventrală?
Plasați partea ventrală în partea de sus a abdomenului. Strângeţi normal, apoi umflaţi partea abdominală direct pe abdomenul copilului. Astfel, centura va fi adaptată copilului.
Unde trebuie poziționată centura în poziţie ventrală?
În partea de sus a abdomenului. Aveți grijă să nu poziţionaţi centura pe pieptul copilului, altfel va fi poziţionată prea sus. Alegeți o poziţie joasă, pentru ca partea flotantă să fie contra părţii joase a pieptului.
Cum se umflă diferitele părți ale produsului Tiswim?
Diferitele tipuri de evoluții necesită tipuri de umflare ușor diferite.
Aripioarele sunt mereu umflate la maximum. Optaţi pentru a umfla a doua cameră direct pe braţul copilului.
Umflarea centurii în poziţie ventrală trebuie să fie adaptată greutăţii copilului.
Centura în poziţie dorsală trebuie să fie umflată normal, fără presiune, înainte de a fi îmbrăcată.
Cum se adaptează umflarea la partea ventrală?
Fiecare copil are o constituție diferită, aşadar umflarea părţii ventrale se adaptează la greutatea copilului. Reglaţi centura direct pe copil, fără ca partea ventrală să fie umflată, pentru adaptare perfectă la conformaţia copilului. Umflaţi partea ventrală direct pe copil.
DE CE COLACUL AJUNGE PÂNĂ LA BĂRBIA COPILULUI, ATUNCI CÂND ESTE AȘEZAT ÎN POZIȚIE VENTRALĂ?
În majoritatea cazurilor partea ventrală este prea umflată sau centura incorect poziţionată.
Fiţi atenţi la poziţionarea centurii deasupra părţii ventrale a copilului şi la reglarea umflării la conformaţia copilului.
De ce copilul se balansează spre spate?
Dacă se balansează spre spate, înseamnă că gradul de umflare nu este adaptat greutății copilului.Pentru a vă bucura de toate funcționalitățile centurii evolutive, copilul trebuie să aibă suficientă mobilitate pentru a-și putea ține echilibrul și capul drept. Însă, dacă tot are tendința de a se balansa pe spate, adaptați gradul de umflare la greutatea lui.
Copilul se poate balansa în faţă?
Dacă centura este bine poziţionată, copilul nu se poate balansa spre față. Pentru a vă bucura de toate funcționalitățile centurii evolutive, copilul trebuie să aibă suficientă mobilitate pentru a-și putea ține echilibrul și capul drept. Însă, dacă copilul este foarte dinamic și are o greutate mică, adaptați gradul de umflare a părții ventrale pentru a fi mai mult scufundat la nivelul bustului.
Cum se reglează centura în poziție dorsală?
În cadrul celei de-a treia etape, copilul va exersa poziția orizontală în apă, stând pe spate. Pentru aceasta, este nevoie să umflați bine partea dorsală, însă nu exagerat, să plasați centura în jurul taliei copilului și să strângeți normal. Strângeți bine elementele de protecție sub chingi, pentru mai mult confort.
CUM SE EVITĂ FRECAREA?
În funcție de activitatea copilului și de durata exercițiilor, elementele de ajutor la flotabilitate pot genera frecări. Pentru a preveni disconfortul creat de frecare, recomandăm purtarea maioului Tiswim.
DE CE SE DEZUMFLĂ CENTURA?
Toate centurile noastre au valvă cu clapă anti-retur. Dacă observați că produsul se dezumflă în timpul utilizării, asigurați-vă că valva anti-retur nu este deformată și verificați închiderea ermetică a capacelor. Pentru aceasta, ciupiți valva de câteva ori cu degetele, înainte de prima umflare. Umflați centura la maximum, pentru a repoziționa clapeta valvei.
Copilul poate sări în apă folosind TISWIM?
Atenţie! Dacă totul a fost instalat corect, copilul va putea să se deplaseze liber prin apă, fără să apară iritații din cauza frecării. Pentru că este doar un element de ajutor la flotabilitate, copilul nu trebuie să încerce să sară de la o înălțime care o depășește pe a sa. Dacă centura este purtată cu toate elementele necesare, iar copilul sare fără probleme în apă, puteți încerca să îndepărtați partea ventrală, pentru a-i oferi mai multă libertate de mișcare.
Centura TISWIM este adaptată pentru copiii sub 15kg?
Nu, centura evolutivă Tiswim este concepută pentru siguranța copiilor de 15 - 30 kg. La un copil de peste 30kg, centura ar trebui să fie mult mai voluminoasă, pentru a-i permite copilului să se deplaseze liniștit prin apă. Copilul nu ar avea control total asupra mișcărilor și s-ar putea da pe spate sau în față, fără să se poată redresa. Atenție, aceste norme trebuie respectate, pentru a evita evenimentele neplăcute.