Cum mă asigur că produsul este suficient de călduros pentru o drumeție pe vreme foarte rece?
Am realizat un studiu comparativ, în laborator termic, în condiții de mers pe vânt slab (5km/h). Astfel, măsurăm rezistența termică a încălțămintei. Fiecare persoană are o rezistență diferită la frig. Temperatură de confort: resimțiți o senzație ușoară de frig, iar 70% din utilizatori au considerat că această senzație termică este acceptabilă. Temperatură limită: resimțiți foarte tare frigul și 10% dintre utilizatori consideră senzația termică acceptabilă în zona picioarelor.
Cum mă protejează ghetele de condițiile exterioare?
Ghetele dispun de membrană impermeabilă și respirantă. Membrana este o peliculă foarte subțire (între 5 - 25 micrometri), aplicată pe fața interioară a unui material, pentru a împiedica pătrunderea apei, fără a împiedica evacuarea transpirației.
Cum ne asigurăm că ghetele noastre sunt 100% impermeabile?
Impermeabilitatea ghetelor a fost testată în laborator, acestea au fost scufundate în apă, simulând mersul.
Acest produs rezistă unei utilizări consecvente?
Echipa noastră de ingineri efectuează teste în laborator, pentru a ne asigura că răspundem tuturor nevoilor utilizatorilor noștri. Validăm următoarele elemente: orificiile pentru şireturi şi chingi, lipirea, toxicologia, rezistenţa la razele UV, abraziunea tălpii şi componentele feţei, durata de viaţă (deteriorare accelerată).
Ce șosete să alegeți pentru drumeție pe zăpadă?
Pentru a vă echipa corect în timpul drumețiilor pe timp de iarnă, luați în considerare următoarele:
Căldură: aport de căldură asigurat de șosete călduroase (este de preferat ca șosetele să conțină și lână).
Respirabilitate: alegeți șosetele în funcție de intensitatea practicării și alegeți modele respirante, pentru a reduce umiditatea. Lungime: vă recomandăm șosete lungi, pentru mai multă protecție.
Cum pot menține în timp calitățile tehnice ale încălțămintei?
Hidrofobia este capacitatea materialului de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa sa, fără a o absorbi. Materialul nu se îmbibă cu apă şi este uşor, respirant şi călduros. Capacitatea hidrofobă se obţine printr-un tratament aplicat pe partea exterioară a materialului. Tratamentul trebuie reînnoit pe toată durata de viaţă a produsului. În magazinele Decathlon există o gamă variată de produse impermeabilizante.
Cum se usucă interiorul cizmelor?
Atunci când sunt folosite, cizmele se pot încărca cu umezeală (condens și transpirație).
Dacă cizmele sunt foarte umede, se recomandă scoaterea branțului, umplerea acesteia cu hârtie mototolită și schimbarea regulată a acesteia. Hârtia va reduce umiditatea și va accelera uscarea. A nu se apropia niciodată cizmele de o sursă de căldură, dar a se pune într-un loc călduros, uscat și ventilat.