Cum mă asigur că produsul este suficient de călduros pentru o drumeție pe vreme foarte rece?
Căptușeală călduroasă, pentru a proteja eficient de frig.
Produsul a fost testat și în laborator, dar și pe teren. Am verificat până la ce temperatură asigură căldură: -8°C static și -17°C în mișcare. Luăm în considerare diferenţele de temperatură resimţite de femei şi bărbaţi.
Cum mă protejează ghetele de condițiile exterioare?
Impermeabile până la jumătate, pentru a proteja partea piciorului care ia contact cu zăpada. Materialul textil este hidrofob și călduros, pentru protecție optimă împotriva frigului și a pătrunderii zăpezii. Cusăturile care asigură legătura sabotului şi cele ale feţei nu sunt etanşe. Atunci când se utilizează pe zăpadă topită adâncă, în timp apa poate să pătrundă prin cusături și să te ude la picioare.
Care este diferența dintre stabilitate și aderență?
Stabilitatea este dată de forma, numărul și amplasarea crampoanelor. Aderența depinde de materialul folosit pentru talpă, de striații (ca în cazul cauciucurilor de la mașină). Stabilitatea îmbunătățește propulsarea, împiedică alunecarea în spate în timpul urcării și stabilizează încălțămintea.
Aderența împiedică alunecarea pe teren neted sau pe vreme ploaioasă, pe zăpadă sau gheață.
Ce tip de aderență și stabilitate îmi asigură acest model?
Talpa SNOWCONTACT asigură aderență și stabilitate pe teren cu zăpadă. Dispunerea și înălțimea crampoanelor (3,5 mm) sunt special gândite pentru stabilitate optimă pe zăpadă. Suprafața și designul crampoanelor sunt special gândite pentru a evacua apa rezultată din frecarea tălpii cu stratul de zăpadă.
Beneficiile tehnologiei SNOWCONTACT
Talpa SNOWCONTACT este concepută dintr-un material special, cu crampoane adaptate, pentru a asigura aderență optimă. De asemenea, talpa Snowcontact este mai eficientă pe zăpadă decât cea clasică. În caz de utilizare pe gheață, doar adăugarea de elemente anti-alunecare vă vor asigura aderența necesară.
Acest produs rezistă unei utilizări consecvente?
Echipa noastră de ingineri efectuează teste în laborator, pentru a ne asigura că răspundem tuturor nevoilor utilzatorilor noștri. Validăm următoarele elemente: orificiile pentru şireturi şi chingi, lipirea, toxicologia, rezistenţa la razele UV, abraziunea tălpii şi componentele feţei, durata de viaţă (deteriorare accelerată).
Ce șosete să alegeți pentru drumeție pe zăpadă?
Pentru a vă alcătui corect echipamentul pentru drumețiile pe zăpadă, vă recomandăm să țineți cont de:
Căldură: aport de căldură asigurat de șosete călduroase (este de preferat ca șosetele să conțină și lână).
Respirabilitate: alegeți șosetele în funcție de intensitatea practicării. Lungime: adaptați lungimea șosetelor la înălțimea ghetelor.
Cum pot menține în timp calitățile tehnice ale încălțămintei?
Hidrofobia este capacitatea materialului de a lăsa apa să alunece pe suprafaţa sa, fără a o absorbi. Materialul nu se îmbibă cu apă şi este uşor, respirant şi călduros. Capacitatea hidrofobă se obţine printr-un tratament aplicat pe partea exterioară a materialului. Tratamentul trebuie reînnoit pe toată durata de viaţă a produsului. În magazinele Decathlon există o gamă variată de produse impermeabilizante.
Cum se usucă interiorul cizmelor?
Atunci când sunt folosite, cizmele se pot încărca cu umezeală (condens și transpirație).
Dacă cizmele sunt foarte umede, se recomandă scoaterea branțului, umplerea acesteia cu hârtie mototolită și schimbarea regulată a acesteia. Hârtia va reduce umiditatea și va accelera uscarea. A nu se apropia niciodată cizmele de o sursă de căldură, dar a se pune într-un loc călduros, uscat și ventilat.