Experiență
Volum interior necesar pentru performanțe optime. Acești clăpari au o gheată interioară cu lățimea de 104 mm, cu un flex de 70 și ajustare la nivelul gambei pentru un confort maxim. Un material flexibil este prezent în partea de sus a piciorului, pentru a facilita încălțarea/descălțarea, indiferent de temperaturi.
Atenție! Clăparii Select Wide se axează pe confort! Să nu ai pretenții de precizie sau de performanță.
Reglare catarame
4 clape micrometrice foarte rezistente, din aluminiu. Lungimea cataramei se poate ajusta înșurubând sau deșurubând prima clapă de închidere. Clapă închidere prin cureluşă, 3 poziţii, pentru adaptare la mărimea gambei. Legătura din partea superioară asigură strângerea optimă a carcasei.
Ce este flex-ul?
Indicele de flexiune al clăparilor indică rigiditatea acestora. Cu cât cifra este mai mare, cu atât clăparii sunt mai inflexibili, iar carcasa este mai rigidă.Se consideră că un flex de 60 este conceput pentru nivel începător. Un flex între 60-90 este conceput pentru schi la nivel mediu. Un flex de peste 90 este conceput pentru schiori avansați. Persoanele cu greutate mare pot alege clăpari mai rigizi decât în mod normal.
Alegerea mărimii
După încălțare, clapele trebuie strânse la reglaj mediu. Puteţi să înaintaţi? Atunci mărimea clăparilor nu este potrivită. După închiderea clăparilor, efectuați 3 flexiuni. Stând în picioare, degetele trebuie să atingă vârful clăparilor.La flexiune, piciorul trebuie să se ducă în spate şi să nu mai puteţi simţi vârful.Protecțiile din spumă ale clăparilor se vor tasa după câteva zile la schi.
Ce fac în caz de durere?
1- Alegeţi şosete de schi tehnice, fine, pentru a evita punctele de presiune şi a favoriza circulaţia sângelui. 2-Alegeţi un branţ adaptat formei piciorului pentru a evita alunecarea. Cereţi sfatul unui angajat din magazin. Cereți recomandări și specialiștilor din magazinele noastre.
Depozitarea clăparilor
1- Aerisiți clăparii, scoțând gheata interioară din carcasa de plastic.2- Închideți clapele la primul segment, pentru a evita deformarea clăparilor și, dacă este posibil, depozitați-le într-o husă.
3- Depozitați clăparii într-un loc uscat, unde temperatura nu scade sub 10°C. Astfel, veți întreține optim componentele din plastic ale clăparilor.
Cum se probează clăparii?
După încălțare, cataramele trebuie strânse la reglaj mediu. Puteţi să înaintaţi? Atunci mărimea clăparilor nu este potrivită. Odată clăparii închişi, efecutaţi 3 flexiuni mari apăsând tare pe tibie (puneţi mâinile pe genunchi), pentru a face călcâiul să se ducă înapoi. Staţi drept: trebuie să puteţi atinge uşor vârful carcasei. La flexiune, piciorul trebuie să se ducă în spate şi să nu mai puteţi simţi vârful.
Cum să împiedicați apariția frigului la nivelul picioarelor?
Adesea neglijată, uscarea clăparilor este acțiunea cea mai importantă, pentru a împiedica apariția frigului la nivelul picioarelor. Chiar și la -10°C, piciorul transpiră și clăparii nu se pot usca în carcasa din plastic, nici chiar după mai multe zile. Astfel, ghetele interioare trebuie să fie scoase din carcasă în fiecare zi. De asemenea, puteți folosi dispozitive speciale pentru uscarea acestora, fără să le mai scoateți din carcasă!