Caracteristici tehnice:
Număr de căderi: Forţa de șoc: 7,5KN.
Aliniere dinamică: 6%. 38%. Alungire statică: 9,2%.
Alunecare înveliș: 0. Număr fire: 48.
Greutate
59g/m. Anteţie! Greutatea este măsurată dupa norma EN 892.De exemplu, o coardă simplă trebuie supusă la o tensiune de 10 kg timp de 1 min în condiţii de temperaturi şi umiditate foarte precise. Ca urmare, greutatea reală a coardei este adesea mai mare decât greutatea indicată de standard.
Măsurarea greutăţii se face în funcţie de norma care permite comparaţia între corzi.
Spălarea corzii
Este esenţială întreţinerea corectă a corzii pentru a reduce uzura. Dacă doriţi să spălaţi coarda:1- Utilizați o geantă specială;2- În cazul în care coarda este murdară, clătiţi cu apă limpede şi călduţă.
Dacă petele persistă şi vreţi să utilizaţi săpun, folosiți un săpun obișnuit, apoi clătiți cu apă din abundență. 3- Lăsaţi să se usuce în aer liber, la umbră şi evitaţi căldura.
Depozitarea corzii
Coarda trebuie depozitată la umbră, într-un loc uscat şi ferit de agenţi chimici şi căldură. Atenție: coarda nu trebuie depozitată în mașină, vara.
Verificarea corzii
Este importantă verificarea consecventă a corzii. Pentru a face asta , trebuie să o lăsaţi să vă alunece printre degete şi să priviţi cu atenţie fiecare metru al corzii. Acest lucru vă va permite să reperați orice tăieturi, fisuri, abraziuni și părți moi ale corzii.Dacă observaţi anomalii sau nereguli, dacă este deformată sau a fost foarte mult utilizată, coarda trebuie schimbată. Siguranţa este importantă!
Modificarea lungimii corzii
În timp, corzile de escaladă se micșorează. Acest proces poate afecta coarda cu 2 până la 5% din lungime, în funcție de umiditate, căldură, căderi, spălări. Pentru a preveni scurtarea corzii, am prevăzut în procesul de producție o marjă suplimentară, însă, uneori, nici aceasta nu este suficientă. De aceea, recomandăm să măsurați constant lungimea corzii, pentru a verifica unde se află marcajul ce indica mijlocul.
Certificare
Coardă certificată în conformitate cu norma EN892:2016 Simplu.