Alegerea corectă a combinezonului (Etapa 1)
Primul criteriu de alegere a unui combinezon de surf este temperatura apei. Temperatura apei variază în funcţie de loc şi perioada anului. Asiguraţi-vă că temperatura apei corespunde temperaturilor recomandate: Apă la 21°C. Apă între 17 și 22°C. Apă între 12 și 17°C. Apă între 7 și 12°C. Intraţi pe seatemperature.org pentru a afla temperatura locului unde veţi practica.
Alegerea corectă a combinezonului Partea a 2-a
Al doilea criteriu de alegere este durata sesiunii.Dacă sesiunea durează sub o oră, alege modelul 100. Până la 2 ore: alege modelele 500, iar până la 3 ore, alege modelele 900. Spre deosebire de modelele 100, modelele 500 limitează oboseala, oferind liberate de mișcare şi previn apariţia iritaţiilor. Idem pentru modelul 900, spre deosebire de modelul 500.
NB: modelele 900 sunt mai ușor de îmbrăcat.
Alegerea corectă a dimensiunii
Pentru a practica corect, este nevoie să alegeţi mărimea corectă. Un combinezon de surf se poartă mulat și nu trebuie să aibă nicio cută vizibilă. Uscat, este posibil ca acesta să vi se pară prea strâns, dar senzația de disconfort dispare odată ce combinezonul este ud. Dacă alegi un combinezon prea mare, se vor forma pliuri și vor apărea iritații.
Probați produsul înainte de a-l cumpăra.
Materiale
Acest combinezon 900 4/3 OLAIAN_DECATHLON SURF este compus din neopren veritabil. Neoprenul este căptușit cu material sintetic, pentru rezistență mai mare la abraziune. Grosimi ale neoprenului: 4 și 3 mm.
Neoprenul este fabricat din spumă de elastomer, cu celule închise (policloropren) și conține bule de azot ce au proprietăți de izolare. Testăm și garantăm calitatea termică a neoprenului.
Guler
Gulerul reduce iritațiile. În funcție de sensibilitatea fiecăruia, se recomandă purtarea unui top de protecție anti-UV pe dedesubt. Puteți aplica o cremă grasă în zonele de frecare (gât, sub brațe) în caz de utilizare prelungită. Se recomandă fixarea corectă în interior a părții de material, pentru a limita riscurile de iritații cu fermoarul și gulerul.
Închidere
Fermoarele noastre și sistemele de închidere sunt testate în laborator, pentru a li se verifica rezistența la apă sărată în timp.Poziționăm fermoarul în fața combinezonului - la nivelul pieptului - ușor oblic, pentru mai mult confort și libertate de mișcare în practicarea surfului și a sporturilor în valuri.
Îmbinare etanșă
Cusăturile se lipesc, apoi se cos cu metoda GBS (Glued and Blind Stitch seams) pentru asigurarea etanșeității. Cusătura este „oarbă”, ceea ce înseamnă că firul nu pătrunde în totalitate neoprenul și împiedică pătrunderea apei. Absența firului din interior reduce iritațiile. Benzi interioare pentru confort și întărire sunt poziționate în zonele sensibile.
Buzunar pentru chei
O agățătoare pentru chei este amplasată sub clapeta fermoarului
Croială anti-iritații
Am conceput acest produs din segmente, fără cusături sub brațe, pentru a limita iritațiile provocate de mișcările repetate din timpul practicării de surf și sporturi în valuri.
Păstraţi căldura corporală cât mai mult timp datorită accesoriilor termice. Fiecare tip de temperatură are gama sa
În apă, extremitățile corpului sunt cele care pierd cel mai rapid căldura.
Accesorii recomandate: - în apă caldă >17°C => botoși scurți din neopren.
- în apă temperată 12 - 17°C: botoși lungi şi mănuşi.- în apă rece 7 - 12°C: botoși lungi, mănuşi, tricou cu cagulă.
Ideal pentru practicarea mai multor sporturi acvatice
Combinezoanele sunt concepute pentru practicarea intensivă a surfului. Produs compatibil cu alte sporturi acvatice precum: surf-foil, wingfoil, windsurf, kitesurf, wakeboard, schi nautic, mers acvatic sau SUP (stand-up paddle).
Manșoane pentru gleznă și manșete
Manșoane pentru gleznă și manșete pentru o mai bună etanșare.
Combinezoane ce pot fi reparate. Nu le aruncați!
Decathlon își ia angajamentul ca toate combinezoanele din neopren să poată fi reparate și să rămână în continuare perfect funcționale!
Ce este marca OLAIAN?
OLAIAN este noua marcă de surf și de bodyboard Decathlon, situată în Hendaye, în sud-vestul Franței. În birourile noastre, după ce dezvoltăm un produs, îl testăm direct în condiţii reale de practică.