Care sunt frecvența și intensitatea drumețiilor?
Am clasificat produsele după performanță și caracteristici pentru a se încadra în cele 3 tipuri de drumeții:Ocazională:aproximativ 10 drumeții pe an,timp de 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel.Consecventă:aprox. 20 de ieșiri pe an. timp de 4-6 ore,între 10- 20 km, o diferență de nivel între 700-1200m. Intensivă:mai mult de 20 de ieșiri pe an.Mai mult de 6 ore,mai mult de de 20 km, diferență de nivel între 1200- 2000m
Talpă aderentă
Aderența tălpilor noastre este brevetată. Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru validarea finală, încălțămintea testată pe teren, de utilizatori reprezentativi, pe trasee ce însumează 500 km.
Ce mărime să aleg?
Cel mai important este să încercați cât mai multe mărimi și modele pentru a putea găsi perechea potrivită!
Este important să alegeți o mărime mai mare decât cea obișnuită, pentru a evita lovirea degetelor la coborâre. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.
Sfaturi de cumpărare a încălțămintei
Puteți proba încălțămintea în magazinele Decathlon.
1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați două aspecte:- călcâiul nu alunecă în față când mergeți în pantă.- piciorul nu alunecă și degetele nu se lovesc la coborâre.4. Încercați mai multe modele și mai multe mărimi.
Utiliza-ți-i progresiv pentru a lua forma piciorului.
Teste în practică
Toate modelele noastre de încălțăminte sunt testate de utilizatori reprezentativi, în condiții identice cu cele reale. Obiectivul este de a îmbunătăți produsele și de a le valida în mod obiectiv.
Test în laborator
Testele de laborator verifică următoarele aspecte : orificiile pentru şireturi şi chingi, lipirea, toxicologia, rezistenţa la razele UV, abraziunea tălpii şi componentele feţei, durata de viaţă (deteriorare accelerată).
Optimizați capacitatea încălțămintei: înlocuiți branțurile!
Branțul se adaptează la cât mai multe conformații de picior.Schimbarea branțului asigură:1. O susținere mai bună:unele branțuri sunt preformate sau întărite pentru susținerea sporită a piciorului.
2. Mai mult confort: branțurile asigură căldura și/sau amortizarea. 3. O durată de viață mai mare: înlocuiți branțurile în fiecare sezon, pentru susținere și confort.
CUM SĂ EVIȚI APARIȚIA BĂȘICILOR?
În general, bășicile apar pe piele când aceasta este fragilă din cauza frecării. Pentru a reduce apariția lor, se recomandă: - Alegeți o mărime potrivită pentru bocanci. - Purtați șosete potrivite;
- Strângeți șireturile bocancilor într-un mod potrivit. - Puteți reajusta strângerea șireturilor în timpul practicii sportive, mai ales înainte de urcare sau coborâre.
- Purtați bocancii într-o drumeție scurtă la prima utilizare.
Întreţinerea încălţămintei
- A se usca în aer liber. - Îndepărtați noroiul uscat cu o perie destul de tare.
- Dacă petele persistă, curățați cu o perie și apă caldă. - A se lăsa la uscat.
- Pulverizați spray de reimpermeabilizare: astfel, pielea își va recăpăta culoarea și strălucirea.