Reducerea impactului asupra mediului
Peste 25% din greutatea produsului beneficiază de un demers de concepere eco. - Părțile laterale: PET 100% reciclat. Microfibră din poliamidă 50% reciclată. - Căptuşeală: PET 60% reciclat.
-Branț: spumă din 85% PU reciclat și înveliș din PET vopsit dope dye (utilizând mai puțină apă). - Talpă intermediară: spumă EVA, 30% fiind provenită din trestie de zahăr. - Structură: 61% PET reciclat.
- Talpă exterioară: 25% din cauciuc este reciclat sau provine din surse bio, în funcție de țara de origine.
Talpă Outdoor contact
Talpă nouă, foarte performantă, dintr-un nou amestec de cauciuc exclusiv dezvoltat de experții noștri. Talpă mai aderentă și rezistență. Designul tălpii este proiectat pentru o aderență mai mare, datorită simulărilor 3D și testării în laborator pentru evaluarea coeficientului de aderență pe diferite suprafețe și în diverse condiții. Testele realizate pe teren ne permit validarea finală alături de un grup de testare. Din 30% din cauciuc reciclat sau provenit din surse bio.
Conceperea produselor: cunoștințele noastre.
Centrul nostru mondial de concepere Quechua se află în Passy, la poalele masivului Mont-Blanc în Haute Savoie. Acesta este un loc veritabil de întâlnire pentru echipele noastre (designeri, șefi de produs, ingineri etc.) și practicanți de sporturi outdoor. Un avantaj excelent pentru a proiecta produsele pentru drumeții montane și pentru a pune în valoare toată experiența noastră.
Care este frecvența și intensitatea practicării?
Am clasificat produsele noastre în ceea ce privește performanța și caracteristicile, pentru a se potrivi celor 3 niveluri de practică: Practicare ocazională:10 drumeții pe an, de aproximativ 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel. Practicare consecventă: 20 de ieșiri/ an, 4-6 ore, 10-20 de km, între 700 -1200 m diferență de nivel. Practicare intensivă: mai mult de 20 de ieșiri pe an, mai mult de 6 ore, mai mult de 20 de km, între 1200-2000 diferență de nivel.
Ce mărim să aleg?
Cel mai important este să încercați cât mai multe mărimi și modele pentru a putea găsi perechea potrivită!
Este important să alegeți o mărime mai mare decât cea obișnuită, pentru a evita lovirea degetelor la coborâre. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.
Sfaturi pentru achiziţionare: cum puteți proba bocancii?
Puteți proba încălțămintea în magaziele Decathlon.
1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați doua aspecte:- călcâiul nu alunecă în față când mergeți în pantă.- piciorul nu alunecă și degetele nu se lovesc la coborâre.4. Încercați mai multe modele și mai multe mărimi.
Utilizarea progresivă permite adaptarea la forma piciorului.
Cum evitați apariția bășicilor?
În general, bășicile apar pe piele când aceasta este fragilă din cauza frecării. Pentru a reduce apariția lor, se recomandă: - Alegerea mărimii potrivite. - Purtarea șosetelor potrivite.
- Legarea și strângerea încălțămintei într-un mod potrivit. - Reajustarea strângerii șireturilor în timpul practicii sportive, mai ales înainte de urcare și coborâre.
- Purtarea bocancilor într-o drumeție scurtă, la prima utilizare.
Optimizați capacitatea încălțămintei: înlocuiește branțurile!
Branțul se adaptează la cât mai multe conformații de picior.Schimbarea branțului asigură:1. O susținere mai bună:unele branțuri sunt preformate sau întărite pentru susținerea sporită a piciorului.
2. Mai mult confort: branțurile asigură căldura și/sau amortizarea. 3. O durată de viață mai mare: înlocuiți branțurile în fiecare sezon, pentru susținere și confort.
Întreţinerea încălţămintei
- A se usca în aer liber. - Îndepărtați noroiul uscat cu o perie destul de tare.
- Dacă petele persistă, curățați cu o perie și apă caldă. - A se lăsa la uscat.
- Pulverizați spray de reimpermeabilizare: astfel, pielea își va recăpăta culoarea și strălucirea.