Care sunt frecvența și intensitatea drumețiilor?
Am clasificat produsele după performanță și caracteristici pentru a se încadra celor 3 tipuri de drumeții:Ocazională:aproximativ 10 drumeții pe an,timp de 3-4 ore, mai puțin de 10 km și mai puțin de 700 m diferență de nivel.Consecventă:aprox. 20 de ieșiri pe an. timp de 4-6 ore,între 10- 20 km, o diferență de nivel între 700-1200m. Intensivă:mai mult de 20 de ieșiri pe an.Mai mult de 6 ore,mai mult de de 20 km, diferență de nivel între 1200- 2000m
Informații legate de dezvoltarea durabilă
Pentru materialul folosit la căptușeală și pentru învelișul din material de pe branț, am folosit tehnica de vopsire la sursă pentru diminuarea impactului asupra mediului. Vopsirea textilelor necesită multă apă, ce generează o cantitate mare de apă reziduală, în urma băilor de colorant. Pentru a reduce acest impact asupra mediului, am ales să folosim un procedeu de vopsire în masă, integrând pigmenții de culoare încă de la fabricarea materialului.
Talpă aderentă
Aderența tălpilor noastre este brevetată. Pentru a obține această certificare, încălțămintea este testată în laborator, pentru a-i determina coeficientul de aderență pe diferite suprafețe (teren neted, cu asperități, uscat sau umed). Pentru validarea finală, încălțămintea testată pe teren, de utilizatori reprezentativi, pe trasee ce însumează 500 km.
Test de impermeabilitate
În laborator, încălțămintea a fost scufundată în apă pe jumătate, în timp ce un picior mecanic simulează mersul. Datorită acestor teste, am putut determina numărul de km pe care, parcurgându-i, încălțămintea rămâne uscată. Apoi, produsul este validat pe teren, în condiții reale de utilizare.
Prelungirea impermeabilității
Se recomandă purtarea unor parazăpezi impermeabile care nu vor permite pătrunderea apei, a pietricelelor sau a nisipului. Se recomandă utilizarea de câteva ori pe an a unui spray reimpermeabilizant pentru a proteja de pete şi de pătrunderea apei.
Ce mărim să aleg?
Cel mai important este să încercați cât mai multe mărimi și modele pentru a putea găsi perechea potrivită!
Este important să alegeți o mărime mai mare decât cea obișnuită, pentru a evita lovirea degetelor la coborâre. Recomandări: păstrați unghiile scurte, iar înainte de coborâre verificați ca șireturile să nu permită alunecarea piciorului spre vârf.
Sfaturi de cumpărare a încălțămintei
Puteți proba încălțămintea în magaziele Decathlon.
1. Probaţi încălţămintea cu şosete pentru drumeţie. 2. Strângeți corect șireturile. 3. Verificați doua aspecte:- călcâiul nu alunecă în față când mergeți în pantă.- piciorul nu alunecă și degetele nu se lovesc la coborâre.4. Încercați mai multe modele și mai multe mărimi.
Utilizarea progresivă permite adaptarea la forma piciorului.
CUM SĂ EVIȚI APARIȚIA BĂȘICILOR?
Mai multe sfaturi sportive aici: https://sfaturi.decathlon.ro/
Alegerea corectă a şosetelor
Încălțămintea impermeabilă va fi mai puțin respirantă decât cea care nu este impermeabilă. Șosetele mid precum cele MH500 sunt favorizate pentru evacuarea transpirației și pentru limitarea frecării.
Optimizați capacitatea încălțămintei: înlocuiți branțurile!
Branțul se adaptează la cât mai multe conformații de picior.Schimbarea branțului asigură:1. O susținere mai bună:unele branțuri sunt preformate sau întărite pentru susținerea sporită a piciorului.
2. Mai mult confort: branțurile asigură căldura și/sau amortizarea. 3. O durată de viață mai mare: înlocuiți branțurile în fiecare sezon, pentru susținere și confort.
Întreţinerea încălţămintei
Ase usca în aer liber. Îndepărtați noroiul cu o perie tare.
Pentru pete, curățați cu o perie și apa călduță. Lăsați-i să se usuce. Pulverizați spray de reimpermeabilizare: astfel, pielea își va recăpăta hidrofobia.