Rezistenţă
Întărituri la nivelul coatelor şi feselor.
Elemente aplicate pe exterior, în zonele predispuse uzurii, pentru a întări materialul. Întărituri în punctele sensibile. Bandă melco: întăritură exterioară a cusăturilor în zonele sensibile.
Cusături etanșe, obținute prin GBS.
Cusăturile și combinezonul sunt etanșe, realizate prin procedeul GBS (Glued and Blind Stitched) : Neoprenul este mai întâi lipit, apoi cusut pentru o rezistenţă maximă (acul nu traversează complet neoprenul, pentru a evita infiltrarea apei).
Reduce infiltrarea apei
Extremităţile mânecilor dispun de opritoare din silicon, ce reduc infiltrarea apei şi oferă o susţinere mai bună în cazul utilizării de mănuşi.
Detalii pentru confort termic
Costum umed din neopren, 5 mm pe torace. Cagulă din neopren 2.5 mm. Prin blocarea unei cantităţi mici de apă între corp şi costum, acesta are următoarele avantaje:
1- Apa din interior se încălzeşte în mod progresiv 2- Arderea caloriilor scade. Costumul şi pelicula de apă formeată astfel o barieră izolantă. Pelicula de apă, odată infiltrată între corpul dumneavoastră şi costum, nu mai este evacuată, datorită elementului Inner Stop Water din interiorul mânecilor.
Mai multe grosimi
Costumul de 5 mm din neopren pe torace garantează protecţie termică.
4 mm pe lateral şi umeri şi 3 mm de Supratex la mâneci. Aceste grosimi variabile oferă confort şi ergonomie, ideale pentru un costum de canyoning.
Ce este un combinezon umed ?
Tipul de combinezon cel mai bine reprezentat pe piaţă. Permite formarea unei pelicule de apă şi încălzirea corpului. Fabricat din neopren— un polimer de cauciuc umplut cu bule de aer—, acest combinezon are între 0,5 -7 mm în grosime.
Flexibile şi modulare.
Sfaturi pentru întreţinerea combinezonului de canyoning
1/ După fiecare utilizare, curăţaţi combinezonul cu apă curată pe ambele feţe. 2/ Folosiţi o soluţie bactericidă pentru curăţare.
3/ Frecaţi bine cu apă curată.
4/ Uscaţi bine pe un umeraş mare, într-un loc ferit de lumina directă şi bine ventilat. Soarele decolorează părţile textile ale combinezonului. Fermoarele se pot curăţa cu o periuţă de dinţi.
Alegerea potrivită a mărimii
Pentru a beneficia din plin de combinezonul dumneavoastră, este necesară alegerea mărimii potrivite. Un combinezon de canyoning trebuie să fie foarte strâns pe corp şi nu trebuie să formeze niciun pliu vizibil. Disconfortul cauzat de purtarea costumului pe uscat este normal şi va dispărea de îndată ce acesta va lua contact cu apa. Un costum prea larg va forma pliuri, va cauza iritaţii, iar izolarea termică va fi redusă (infiltrare permanentă de apă).
Menţinerea căldurii
Extremităţile corpului (picioare, mâini, cap) sunt părţile prin care se pierde mai mult de jumătate din căldura corporală în timpul scufundării. În consecinţă iată accesoriile recomandate :
- în ape calde sau temperate (>17°C) => botoşi scurţi din neopren 3 mm.
- în ape reci (12 - 17°C) : Mănuşi 3 mm
- în ape foarte reci (7 - 12°C) : Jachetă neopren, mănuşi şi cagulă. Descoperiţi toată oferta noastră de accesorii pe decathlon.ro