Cum am testat precizia (dexteritatea) fiecărei mănuși?
Am testat dexteritatea acestor mănuși prin evaluarea capacității de îmbrăcare a gecii, manipularea obiectelor de bivuac, a bețelor de mers, a consumului de alimente și apă.
Pentru o dexteritate mai bună, aceste mănuși sunt preformate cu o furcă cu cusătură dublă, pentru a se adapta la forma naturală a lățimii fiecărui deget.
Aceste mănuși sunt impermeabile sau hidrofobe?
Aceste mănuși nu sunt prevăzute cu o membrană impermeabilă, pentru a permite o respirabilitate mai bună în timpul efortului intens.
Totuși, aceste mănuși sunt hidrofobe. Apa alunecă pe suprafața acestuia, fără a fi absorbită. Materialul nu se îmbibă cu apă, rămâne uşor şi călduros. Aceste mănuși au fost concepute pentru a se adapta la supra-mănușile de trekking impermeabile, în caz de averse.
Cum se măsoară temperatura în timpul utilizării?
Mănușile noastre sunt testate cu ajutorul unei mâini termice, în laborator. Temperatura minimă de utilizare (temperatură de confort și limită) este determinată în urma unui studiu realizat pe un eșantion de 23 de evaluatori, în timpul deplasării, pe temperaturi între 5°C și -20°C și un vânt de 10 km/h. Aceste temperaturi sunt valabile doar în condiții de mers.Mănușile sunt evaluate la un nivel de căldură de 1 din 5.
Pentru aceste mănuși:- Temperatură recomandată:4 °C
- Temperatură limită:-1°C.
Cum se utilizează tehnica celor 3 straturi pentru mâinile tale?
Pentru a evita pierderile de căldură la nivelul extremităților, este important să fii bine echipat. În ceea ce privește mâinile, tehnica celor trei straturi îți va permite adaptarea la condițiile meteorologice și la intensitatea efortului.
Cele trei straturi sunt următoarele:
- Mănuși termice din lână merinos sau mătase
- Mănuși călduroase ca strat intermediar
- Supra-mănuși impermeabile, drept al 3-lea strat