O minge cu istorie
Produsul a fost conceput în urma observării jucătorilor pe teren. Conceptul Hybride, minge ce îmbină confortul unei mingi cusute la mașină și rezistența unei mingi cusute de mână (cusăturile sunt la interior).
Camera mingii este protejată de 2 km de fir, pentru mai multă rezistență în timp și sfericitate.
Rezistența mingilor noastre
Am dezvoltat un instrument ce permite caracterizarea rezistenței mingilor noastre.
Deteriorările ce ar putea apărea în timpul utilizării sunt identificate și evaluate prin intermediul unei serii de testări în laborator.
Teste ce permit compararea rezistenței globale a mingilor noastre de fotbal cu cea a mingilor disponibile pe piață.
Ambiția noastră: crearea celor mai rezistente mingi de pe piață.
Mai uşoară decât o minge clasică
Minge numită „light” deoarece este în medie cu 30% mai uşoară decât o minge clasică, mărimea 5. Ce se schimbă? Datorită greutății sale, mingea este adaptată jucătorilor de nivel începător. Sunt mai ușor de realizat pasele lungi și loviturile la poartă.
Mărime și circumferință
Mingea are dimensiuni cuprinse între 68,0 cm și 70,0 cm (mărimea 5).
O minge „rotundă”?
Testul de sfericitate: Variație de la media măsurată: maximum 1,8% (norma FIFA BASIC).
Măsurăm sfericitatea mingii în 4500 de puncte diferite și constatăm diferențele. Pentru cele mai mari de 1,8% (Norma FIFA BASIC), sfericitatea trebuie îmbunătăţită, pentru a garanta un ricoşeu normal.
Testul de pierdere a presiunii maxime: Minge fotbal
Testul de pierdere a presiunii: Umflăm mingile la o presiune recomandată (0,8 bari). 72 ore mai târziu, mingea nu trebuie să piardă mai mult de 15% din presiunea sa, adică 0,1 bari (norma FIFA BASIC). La sfârșitul celor 72 ore, presiunea trebuie să fie la aproximativ 0,7 bari. Acest lucru înseamnă că este normal ca o minge să piardă din presiune după câteva zile.
Testul de absorbție a apei:
Testul de absorbție a apei: În laborator, simulăm condițiile de joc pe timp de ploaie, lăsând mingea în 2 cm de apă, pe un suport pivotant, aplicându-i 250 compresii. La finalul testului, mingea nu ia mai mult de 15% din greutatea sa inițială (norma FIFA BASIC).
Ricoșeul
Testul de ricoșeu: Mingea este aruncată de 10 ori pe o placă din oţel de la o înălţime de 2 m. Între 125 şi 155 cm, cu o diferenţă de 10 cm maximum între cel mai înalt şi cel mai mic ricoşeu al mingii.
Testul de rezistență:
Cel mai exigent test este supunerea la lovituri constante. Rezistă la 2500 lovituri pe un plan înclinat din beton, cu o viteză de 50 km/h, la o distanță de 2,5 m. Prin acest test se verifică: - starea generală a mingii:cusăturile trebuie să reziste la acest test.
- circumferința: nu trebuie să depășească 1,5 cm.
- sfericitatea: nu trebuie să depășească 1,8%.
- presiunea: mingea nu trebuie să piardă mai mult de 12,5%.
Spuneți-ne părerea!
Părerile voastre sunt importante pentru noi. Acestea ne ajută să ne îmbunătățim în permanență produsele. Vă mulțumim pentru împărtășirea experiențelor.