Concepere
Mingea a fost supusă testelor în laborator, pentu a ne asigura de rezistența acesteia.
Circumferinţă
Între 68,5 și 69,5 g (mărimea 5).
Sfericitate
Variază: maximum 2%
Sfericitatea mingii se măsoară în 16 puncte diferite, pentru a constata diferenţe. Pentru cele mai mari de 2% (Norma FIFA), sfericitatea trebuie îmbunătăţită, pentru a garanta un ricoşeu normal.
Pierdere de presiune maximă
Umflăm mingile la o presiune recomandată (0,8 bari). 72 ore mai târziu, mingea nu trebuie să piardă mai mult de 15% din presiunea sa, adică 0,1 bari. La sfârșitul celor 72 ore, presiunea trebuie să fie la aproximativ 0,7 bari. Acest lucru înseamnă că este normal ca o minge să piardă din presiune după câteva zile.
Absorbţia apei
Cusături realizate pe interior, așadar, discrete și mai rezistente. La sfârșitul testului, mingea nu trebuie să fi luat mai mult de 20% din greutatea sa sau aproximativ 80 g.
Greutate
Între 420 și 455 g (mărimea 5).
Ricoşeu
Între 125 şi 155 cm cu o diferenţă de 10 cm maximum între ricoşeul cel mai înalt şi cel mai mic al mingii. Fiecare minge este aruncată de 10 ori pe o placă din oţel de la o înălţime de 2 m.
Păstrarea formei şi presiunii
Cel mai exigent test este supunerea mingii la lovituri constante. Rezistă la 2500 lovituri pe un plan înclinat, cu o viteză de 50 km/h, distanţă de 2,5m. Prin acest test se verifică: - starea generală a mingii:cusăturile trebuie să reziste la acest test.
- circumferința: nu trebuie să depășească 1,5 cm.
- sfericitatea: nu trebuie să depășească 1,5 %.
- presiunea: mingea nu trebuie să piardă mai mult de 0,1 bari.