Limitarea apariției aburului pe ochelarii de înot
Apariția aburului depinde de mai mulți factori: diferența de temperatură dintre corp și apă, rata de umiditate, uzura provocată de frecare, etc.În caz de apariţie a aburului, scufundaţi ochelarii în apă și se va forma un strat protector. După o anumită perioadă de timp, este normal ca performanţele anti-abur să se diminueze. Puteți folosi un marker anti-aburire, pentru a îmbunătăți durata de viață a ochelarilor.
Alegerea mărimii ochelarilor de înot
Etanşeitatea ochelarilor depinde de buna adaptare a fustei ochelarilor la conformația feței. Vă recomandăm să faceți testul ventuză, fără elastic. Dacă după o ușoară aspirare ochelarii se susțin singuri pe față, atunci ați ales mărimea potrivită. Acesta permite, de asemenea, reperarea diferitelor zone de disconfort la nivelul feței. Acest model este disponibil pe mărimile S şi L.
Reglarea ochelarilor de înot
Acești ochelari sunt adaptați la conformația feței, fără a fi nevoie să îi strângeți mult.Ochelarii prea strânși pot provoca disconfort la nivelul feței și chiar intrarea apei în interior.
Nu este necesar să apăsați pe lentile cu mâinile. Efectul ventuză este adesea suficient pentru a împiedica intrarea apei în interiorul ochelarilor.Chingile trebuie să fie situate la 2-3 cm deasupra urechilor.Această poziționare optimizează susținerea și confortul ochelarilor.
Întreținerea ochelarilor
Vă recomandăm:
- Clătiți ochelarii (doar dacă este necesar) în apă curată,
- Evitați jeturile de apă puternice direct pe fața interioară a lentilelor,
- Depozitați ochelarii în cutia lor de depozitare pentru a evita deteriorarea lentilelor (pe fața interioară pentru a proteja tratamentul anti-aburire și pe fața exterioară pentru a evita zgârieturile),
- Evitați expunerea la temperaturi de peste 60°C,
- Nu atingeți/nu frecați interiorul lentilelor.