O pastă de fructe regândită datorită recomandărilor voastre
Vechea versiunea se lipea prea tare de ambalaj și, în consecință, era greu de mâncat în timpul practicării de sport. Concret, cum am remediat această problemă? Am adăugat rețetei 2 ingrediente cu rol stabilizator: - acidul citric (prezent deja în rețeta anterioară),
- și citratul de sodiu obținut din lămâie. Rezultatul? Cei 50 de sportivi care au testat produsul, au validat gustul și textura fondantă, care nu se lipește!
Produs în Franța
Unde este fabricată pasta de fructe? Pasta de fructe este concepută într-o fabrică din sudul Franței, „partenerul nostru de cinsprezece ani”, menționează Juliette, inginer în nutriție. Merele și perele provin din Franța. La fel și zahărul. În privința celorlalte fructe, acestea sunt importate din alte țări din Europa, unde climatul permite cultivarea acestora.
De ce pasta de fructe conține mere sau pere?
Aceasta este o întrebare esențială, mai ales când aroma aleasă este cea de citrice sau de căpșune-merișoare. Însă nu trebuie să vă faceți griji, acesta nu este un amestec ciudat sau inventat. Mărul și para sunt cele două fructe care stau la baza rețetei noastre. Acestea sunt alese din livezi, de către furnizorul nostru din sud.
Produs conceput pentru a rezista la efort
Nutriționiști recmandă 60 g de glucide (= zahăr) pe oră de sport, pentru activitățile sportive intense (de peste 3 ore).Pasta de fructe de 25 g conține 21 g de glucide, dintre care 16 g de zaharuri simple. Se recomandă consumul unui baton după 30 de minute de la începerea antrenamentului sau două batoane pe oră (sau un gel/un baton) și în completarea unei băuturi izotonice.
Ambalaj ușor de deschis și închis!
Acum nu mai este necesar să rupeți cu dinții ambalajul din plastic. De asemenea, nu mai trebuie să alegeți între a mânca totul dintr-o înghițitură sau a băga restul de pastă rămasă în ambalajul rupt, în buzunar. Datorită benzii adezive, deschiderea se face ușor. În momentul în care ambalajul este închis, acesta protejează conținutul până la următoarea gustare.
La ce folosesc toate aceste ingrediente?
● Zahăr și maltodextrină pentru energie. ● Siropul de glucoză pentru textură. ● Glicerolul pentru textură și stabilitate. ● Pectina pentru textură. Acesta este un gelifiant utilizat pentru dulceață și este prezent în mod natural în fructe. ● Pudra de acerola pentru vitamina C.
● Vitaminele B1, B3 și B6 pentru reducerea oboselii. O pastă de fructe regândită datorită recomandărilor voastre
Nutriția sportivă a viitorului: mai savuroasă și eco-responsabilă
Aube, persoana responsabilă de ingrediente: „Implicarea noastră în alegerea ingredientelor depășește cu mult cerințele de reglementare. Eliminăm progresiv aditivii în măsura posibilității. În demersul de selecție a ingredientelor și a aditivilor, am avut în vedere respectarea problemele etice, a mediului înconjurător și a sănătății. Ne-am dorit să simplificăm rețeta și să avansăm în această direcție, pas cu pas.”