Care este rolul peretelui de tenis?
Peretele de tenis Artengo poate fi folosit de către practicanții de toate vârstele și de toate nivelurile!
Antrenorii l-au folosit în timpul antrenamentelor colective, pentru copiii (începând cu 4 ani!) și adulții de nivel începător, deoarece permite o progresare rapidă.
Peretele este ideal pentru copiii pasionați de tenis, care se antrenează la peretele casei sau la poarta garajului.
Jucătorii de nivel mediu sau avansat îl folosesc pentru încălzire, antrenamente sau pentru amuzament.
Perete pentru o cantitate infinită de jocuri și exerciții!
Am realizat exemple de jocuri și exerciții îmbunătățite prin recomandări, pe care le găsești în următorul link: https://decathlon-11.bluebite.io/8b7cf525-551d-4ec5-bc52-24b146607225.
Acestea sunt accesibile și printr-un QR-Cod afișat pe produs.
Contăm pe tine, pe antrenori sau pe pasionații de tenis, pentru a inventa jocuri noi și pentru a le împărtăși cu noi! Nu ezita să lași în comentariile videourilor sau în recenzii și propriile tale exerciții.
Cum se umflă peretele de tenis Artengo?
Se umflă foarte ușor, în 30 de secunde, cu toate pompele obișnuite care sunt folosite pentru corturi, saltele gonflabile sau stand-up paddle. Atenţie:
nu trebuie în mod obligatoriu să folosești un compresor pentru umflarea peretelui de tenis Artengo, acesta poate sparge camera de aer a produsului.
Presiunea maximă este de 6 PSI (0,4 bar).
Pompele mici, electrice, de camping nu au suficientă putere pentru o bună presiune.
Cum se folosește peretele?
După umflare, peretele este gata de utilizare.
Fața înclinată permite returul mingii în mod repetat și se poate folosi cu sau fără ricoșeu cu solul, în funcție de viteza și înălțimea ricoșeului pe care ti-l dorești. Aceasta este ideală pentru un antrenament tehnic precis sau pentru copiii de nivel începător.
Fața dreaptă este mult mai exigentă. Aceasta permite exerciții mai elaborate și este destinată jucătorilor de nivel mediu și avansat.
Se dezumflă și se depozitează ușor?
Peretele se strânge în 3 etape:
1 - Desfiletează complet valva, iar apoi peretele se dezumflă și cade pe pământ. IDENTIFICĂ VALVA.
2 - Depozitează direct peretele în husă, fără a-l plia înainte, începând din partea opusă a valvei și terminând cu valva pentru a scoate aerul progresiv.
3 - Ține cele 2 margini ale husei și rulează-le de 3 ori, apoi închide cu catarama.
Și peretele este strâns!
Recomandare: A nu se folosi funcția de ”dezumflare” a pompei, aceasta nu funcționează.
Se poate lăsa peretele afară în permanență?
Da, peretele poate rămâne mai multe luni în exterior, sub soare, ploaie, frig sau căldură, și rămâne perfect funcțional.
Totuși: - ATENȚIE LA VREMEA CU VÂNT. Pe vreme cu vânt de peste 30 km/h, peretele se poate răsturna și deteriora dacă intră în contact cu obiecte ascuțite. - Materialul se poate albi din cauza expunerii la razele UV ale soarelui. Aceasta nu are, totuși, consecințe asupra caracteristicelor tehnice.
Peretele poate pierde aerul?
Ca în cazul oricărui produs gonflabil, acesta se pot sparge. Există 3 cauze principale identificate:
1- Frecarea cu solul > Peretele este prevăzut cu saboți cu indicator de uzură. Verifică-i la 3 luni, iar dacă partea galbenă apare, schimbă-i!
2- Valva se poate deteriora > A nu se expune la prea mult praf.
3- Peretele poate fi înțepat de un element proeminent > Ai grijă la grilaje, garduri vii, porți etc. atunci când deplasați peretele sau îl depozitați.