Concept Softfeel
Integrarea straturilor subțiri de plută (6,3% din materialele principale) intercalate între fibrele de carbon permit reducerea punctului maxim și timpului de vibrație, la fiecare impact. Punctul maxim de vibrație al cadrului este redus în mod semnificativ (cu aproximativ 30%) și se estompează mai rapid, în comparație cu aceeași rachetă fără conceptul Softfeel.
Confort de joc
Ne-am concentrat atenția pe confortul de joc pe care-l oferă această rachetă, echipându-o cu un cordaj multifilament (grosime de 1,3 mm). Acesta oferă senzații excelente la lovire(confort și puter) și o mai bună rezistență în timp a proprietăților cordajului (pierderea tensiunii).
În plus, gripul original al rachetei Ultra Confort oferă o senzație de prindere foarte confortabilă, accentuând senzația de moale a mânerului.
Greutate (rachetă neracordată)
Greutate: 280 g. Masa este măsurată în grame. La fel ca echilibrul și lungimea, greutatea influențează inerția rachetei, manevrabilitatea, stabilitatea și puterea acesteia. Cu cât este mai grea racheta, cu atât mai multă energie poate fi transferată către minge, dar în aceste condiții nivelul de manevrabilitate este mai scăzut. Pe de altă parte, cu cât racheta este mai ușoară, cu atât este mai manevrabilă, dar asigură și mai puțină putere.
Echilibru (rachetă neracordată)
Echilibru: 33 cm. Echilibrul se măsoară în cm, începând din partea de jos a rachetei (de la mâner). Cu cât această valoare este mai mare (echilibru spre cap), cu atât racheta este mai puternică și stabilă la impact, dar mai puțin manevrabilă. Pe de altă parte, cu cât această valoare este mai mică (echilibru spre mâner), cu atât racheta este mai manevrabilă, dar mai puțin puternică și stabilă la impact.
Mărime cadru
Mărimea cadrului: 690 cm². Aceasta se referă la suprafața în cm² a cadrului rachetei. Acest aspect are impact asupra toleranței și puterii rachetei. Cu cât cadrul este mai mare, cu atât racheta este mai puternică și tolerantă, dar asigură o senzație mai redusă de control. Pe de altă parte, cu cât cadrul este mai mic, cu atât racheta asigură mai mult control, dar mai puțină putere și toleranță.
Inerție (rachetă neracordată)
SW = 275.
Inerția (Swingweight în engleză): caracterizează înainte de toate manevrabilitatea rachetei și capacitatea acesteia de a transfera energie mingii (puterea). Cu cât inerția este mai ridicată, cu atât racheta este mai puternică, dar mai dificil de manevrat. Pe de altă parte, cu cât inerția este mai redusă, cu atât racheta este mai manevrabilă, dar mai puțin puternică. Inerția este în mare parte rezultatul greutății, echilibrului și lungimii rachetei.
Carbon vizibil
Am îndepărtat vopseaua neagră de pe această rachetă (eliminând, de asemenea, necesitatea unui ciclu de coacere de 2 ore) și am lăsat să se vadă reflexiile carbonului, dându-i un aspect ușor aspru.
Plan cordaj
Plan de cordaj: 16 x 19. reprezintă numărul de corzi verticale x numărul de corzi orizontale. Dacă planul de cordaj are mai multe corzi, acesta este ”închis”, iar dacă este prevăzut cu mai puține corzi, acesta este ”deschis”. Cu cât planul de cordaj este mai închis, cu atât racheta asigură mai mult control, dar mai puțină putere și lovituri cu efect. Pe de altă parte, cu cât planul de cordaj este mai deschis, cu atât racheta asigură mai multă putere și lovituri cu efect, dar mai puțin control.
RA
Ra 65.
Ra: definește rigiditatea rachetei, mai specific, capacitatea sa de a se deforma sub impactul mingii. Cu cât racheta este mai rigidă (indicele Ra este ridicat), cu atât aceasta se poate deforma mai puțin la impact. Energia pierdută la impact, de către rachetă, este astfel minimizată și imprimată mingii prin racordaj. Astfel, obișnuim să spunem că cu cât racheta este mai rigidă, cu atât aceasta este mai puternică.