Greutate (rachetă neracordată)
285 g.
Greutate: Masa este măsurată în grame. La fel ca echilibrul și lungimea, greutatea influențează inerția rachetei, manevrabilitatea, stabilitatea și puterea acesteia. Cu cât este mai grea racheta, cu atât mai multă energie poate fi transferată către minge, dar în aceste condiții nivelul de manevrabilitate este mai scăzut. Pe de altă parte, cu cât racheta este mai ușoară, cu atât este mai manevrabilă, dar asigură și mai puțină putere.
Echilibru (rachetă neracordată)
Echilibru: 32 cm. Punctul de echilibru al rachetei este măsurat în centimetrii, de la baza shaft-ului. Cu cât acesta este mai mare (echilibru spre cap), cu atât racheta este mai puternică și stabilă la impactul cu mingea, dar și mai dificilă de manevrat. Cu cât această valoare este mai mică (echilibru spre mâner), cu atât racheta este mai manevrabilă, dar mai puțin puternică și stabilă la impactul cu mingea.
Suprafața cordajului
Mărimea cadrului: 645 cm². se referă la suprafața în cm² a cadrului rachetei. Acest aspect are impact asupra toleranței și puterii rachetei. Cu cât cadrul este mai mare, cu atât racheta este mai puternică și tolerantă, dar asigură o senzație mai redusă de control. Pe de altă parte, cu cât cadrul este mai mic, cu atât racheta asigură mai mult control, dar mai puțină putere și toleranță.
RA
71 Ra.
Ra: definește rigiditatea rachetei, mai specific, capacitatea sa de a se deforma sub impactul mingii. Cu cât racheta este mai rigidă (indicele Ra este ridicat), cu atât aceasta se poate deforma mai puțin la impact. Energia pierdută la impact de către rachetă este astfel minimizată și imprimată mingii prin cordaj. Astfel, obișnuim să spunem că cu cât racheta este mai rigidă, cu atât aceasta este mai puternică.
Inerție (rachetă neracordată)
SW = 265.
Inerția (Swingweight în engleză): caracterizează înainte de toate manevrabilitatea rachetei și capacitatea acesteia de a transfera energie mingii (puterea). Cu cât inerția este mai ridicată, cu atât racheta este mai puternică, dar mai dificil de manevrat. Pe de altă parte, cu cât inerția este mai redusă, cu atât racheta este mai manevrabilă, dar mai puțin puternică. Inerția este în mare parte rezultatul greutății, echilibrului și lungimii rachetei.
Plan cordaj
Plan de cordaj: 16 x 19. Planul de cordaj reprezintă numărul de corzi verticale (mains) x numărul de corzi orizontale (crosses). Dacă corzile sunt mai numeroase, planul de cordaj este mai ”închis”, iardacă numărul corzilor este mai mic, planul de cordaj devine mai ”deschis”. Un plan de cordaj mai închis asigură o mai bună senzație de control, dar mai puțină putere și un efect redus al loviturilor. Un plan de cordaj mai deschis asigură putere și lovituri cu efect, dar mai puțin control.
Lungime
Lungime: 68,5 cm. Lungimea rachetei este măsurată în centimetri, de la baza mânerului, până în partea de sus a capului. Cu cât racheta este mai lungă, cu atât aceasta oferă mai multă putere, dar mai puțină manevrabilitate. O rachetă mai scurtă se manevrează mai ușor, dar asigură mai puțină putere.
Concept MPO
MPO (Mass Polarization Optimization): concept de repartizare a greutății în interiorul rachetei, pentru a optimiza raportul manevrabilitate/stabilitate la impact. De asemenea, acest concept reduce cu 40% toleranțele de fabricație, în privința greutății și a echilibrului. Acest lucru face posibilă obținerea de rachete foarte apropiate de specificațiile finale și, prin urmare, de utilizare.
Spin concept technology
Conceptul ”Spin concept technology” de la nivelul orificiilorlor rachetei favorizează elasticitatea cordajului în timpul impactului, asigurând lovituri cu efect.
Conceptul
Conceptul High Modulus Carbon, grafit de înaltă calitate, oferă un grad mai mare de rigiditate rachetei.