La DECATHLON, concepem produse de skimboard pentru orice nivel: începător, mediu, avansat.
-Începător: practică în apă puţin adâncă şi are o traiectorie dreaptă.-Mediu: are viteză şi execută mişcări: 360, varial...
- Avansat: are viteză şi execută mişcări pentru a reveni pe plajă.
Condiții de utilizare:
Acest skimboard este conceput pentru practicanții de nivel expert, în orice tip de valuri shorebreak (valuri care se sparg la marginea plajei).
A se evita practicarea pe vreme cu vânt.
Evitați plajele cu pietre.
Precauții de utilizare
Atenție, căzăturile sunt frecvente la skimboard. Se recomandă încălzirea încheieturilor înainte de practicare. Ceruiți partea de deasupra sau adăugați un pad spate și/sau față, pentru a nu aluneca.Utilizați placa pe o zonă plată și liberă (atenție la ceilalți înotători).
Cum să aleg produsul?
Produs destinat utilizatorilor cu greutatea cuprinsă între 55 și 85Kg și o înălțime între 1,60m și 1,80m.Grație construcției complexe spumă/fibră de sticlă, acest skimboard asigură o alunecare optimă, pentru a progresa în orice tip de condiții.Calitatea alunecării vă permite să realizați manevre radicale.Cu toate acestea, pentru un nivel începător vă recomandăm plăcile skimboard 100 sau 500.
1- Alegerea locului de practică
Alegeți o plajă care vă oferă cele mai bune condiții.
Se recomandă o plajă cu o bună pantă de nisip, valuri care se sparg la marginea plajei. Cu cât valul se sparge mai aproape de mal, cu atât veți avea nevoie de mai multă viteză pentru a îl atinge. Mareea poate influența calitatea condițiilor, așadar fiți atent.
Evitați plajele cu pietre, acestea sunt periculoase pentru voi și placă.
2- Plecarea
Înainte de a vă lansa spre valul pe care îl alegeți, este esențial să observați cum se comportă acesta.
Timing-ul este un element esențial în practicarea de skimboard: este vorba de a defini momentul oportun pentru a se lansa, înainte ca valul să se spargă.Anticipați mental fiecare etapă: alergare, lansare, urcare, alunecare, apoi virare pe val. Când sunteți pregătit, urmați sfaturile care urmează.
3) Urcarea:
Principiul este să păstrați cât mai multă viteză posibilă în timpul urcării pe skimboard, făcând un minimum de pași.
Pentru aceasta, antrenați-vă pe nisipul uscat: mergeți, aruncați placa pe sol, păstrând fuleul, puneți un picior pe placă, iar apoi puneți-l și pe celălalt. Reîncepeți exercițiul până la a putea sprinta. Alergarea trebuie să fie progresivă, astfel încât ultimii pași să fie cât mai rapizi posibil. Exercițiul nu este simplu, dar vă va fi foarte util apoi.
4- Alunecarea
Pentru o urcare bună, aceasta trebuie să fie ușoară, fluidă și să aveți picioarele poziționate pe axul central al plăcii.
Alegeți momentul oportun pentru a vă poziționa pe placă: cu cât pelicula de apă va fi mai fină, cu atât acest lucru va fi mai simplu și skim-ul va aluneca.
Există câteva tehnici pentru păstrarea vitezei:
- Tehnica "pumping": mișcarea piciorului în față, de sus în jos, ca si cum ați bate ritmul - Tehnica "dezaxarea": constă în punerea plăcii paralel cu valul.
5- Întoarcerea
Atunci când ajungeți în proximitatea valului, flexionați bine genunchii, încercați să puneți mâna în apă, în partea unde doriți să vă întoarceți. Acest lucru va permite intrarea marginii plăcii în apă.
6- Virajul
Este vorba despre o semi-întoarcere pe val care vă permite să reveniți la mal.După ce ai început virajul, împinge-ți picioarele desfăcându-le (mai ales cel din spate) și privește spre plajă.
Imediat ce placa se dirijează spre plajă, coborâți centrul de greutate pentru a câștiga stabilitate.
Virajul va fi mai ușor de realizat dacă ajungeți paralel cu valul. Odată ce o stăpânești, vei putea să te distrezi pe valuri într-o diversitate de condiții!
Dimensiuni
136cm x 51,5cm / 2,7 Kg.
Restricții de utilizare.
A nu se utiliza în zonele pentru înot.Nu este potrivit pentru utilizatori de peste 1,90 m.